Thierry Baudet richt pijlen op verkiezingen Provinciale Staten: "Kies voor vrede, niet voor oorlog"

Thierry Baudet richt pijlen op verkiezingen Provinciale Staten: "Kies voor vrede, niet voor oorlog"

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, heeft een oproep gedaan richting de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Volgens hem staat er meer op het spel dan ooit tevoren en gaat de keuze die Nederland maakt letterlijk over oorlog en vrede. Zo lijken deze verkiezingen naast nationale thema's ook over buitenlands beleid te gaan.

Baudet benadrukt dat zijn partij als enige wil deëscaleren en pleit voor een diplomatieke oplossing in het conflict met Rusland. Ook is FVD tegen het sturen van Nederlandse soldaten naar deze oorlog. Daarnaast zet de partij zich in tegen de steeds verdergaande transgender-indoctrinatie van jonge kinderen en wil ze de energierekening per direct omlaag brengen door de gaskraan in Groningen weer open te draaien.

De leider van FVD benadrukt dat er ook nog tal van andere zaken spelen, zoals de immigratierecords van de afgelopen jaren, de huizencrisis, de toenemende regeldruk en het anti-boerenbeleid. Volgens Baudet is zijn partij de enige die een fundamenteel andere visie heeft op Nederland en is er sprake van een existentiële keuze.

De oproep van Baudet zal in politiek correcte kringen niet met gejuich worden ontvangen. In het publieke debat is er geen ruimte meer voor een genuanceerde blik over oorlog in Oekraïne en de gender-indoctrinatie moet toch gewoon kunnen? Natuurlijk zal de haalbaarheid van het plan om de energierekening per direct omlaag te brengen in twijfel worden getrokken.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Desondanks lijkt Forum voor Democratie zich met deze oproep nadrukkelijk te willen positioneren als een partij die durft te kiezen voor een fundamenteel andere koers en niet bang is om controversiële standpunten in te nemen. Of dit standpunt bij de kiezers zal aanslaan, zal moeten blijken op 15 maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties