yesilgoz

Totale paniek bij de VVD: Yeşilgöz plaats in elke zaterdagkrant pagina grote advertentie

Politiekdec 03 2023, 10:15
Bij de VVD wordt momenteel alle zeilen bijgezet om verdere reputatieschade te voorkomen. Dilan Yeşilgöz heeft haar besluit om een nieuwe coalitie enkel als gedoogpartner te ondersteunen op opvallende wijze gecommuniceerd via paginagrote advertenties in verschillende zaterdagkranten.
In deze advertenties herhaalt Yeşilgöz dezelfde boodschap die ze eerder deze week herhaaldelijk aan journalisten heeft overgebracht. Ze rechtvaardigt haar keuze door te stellen dat het zetelverlies van haar partij het gedogen rechtvaardigt, en ze is van mening dat dit de meest effectieve manier is om iets te bereiken voor de VVD-kiezers.
In een uitgebreide open brief aan de VVD-kiezers in de Volkskrant, het AD, De Telegraaf, NRC en Trouw, geeft Yeşilgöz aan dat ze een coalitie met PVV, NSC en BBB mogelijk wil maken, zij het enkel als gedoogpartner en niet als volwaardige coalitiepartner. Ze benadrukt dat de kiezers duidelijk hebben aangegeven dat er verandering moet komen in het bestuur, en ze ziet het als een voordeel dat haar partij in deze rol meer ruimte heeft om met eigen voorstellen te komen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het opmerkelijke is dat Yeşilgöz tijdens de verkiezingscampagne brak met de lijn van de voormalige partijleider en demissionair premier Mark Rutte, die samenwerking met de PVV op voorhand uitsloot. Dit maakte het voor veel kiezers realistisch dat de partij van Geert Wilders deel zou kunnen uitmaken van de regering. Kort na de verkiezingen bleek echter dat Yeşilgöz alleen als gedoogpartner met de PVV wilde samenwerken, wat haar op kritiek kwam te staan van VVD-leden die spraken van politieke spelletjes.
Onder leiding van Yeşilgöz lijkt de VVD nu alles op alles te zetten om verdere reputatieschade en gezichtsverlies te vermijden, gezien de zorgwekkende positie van de partij in recente peilingen en de merkbare paniek die lijkt te zijn ingetreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten