whatsapp image 2024 07 04 at 205149

Triest! Oud PvdA-minister Guusje ter Horst wil niet samenwerken met PVV-ministers: "binnen vijf minuten slaande ruzie!"

Politiekjul 11, 8:00
Oud-minister Guusje ter Horst (PvdA) heeft haar functie als bestuurlijk aanjager Onbeperkt Meedoen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) neergelegd. Haar beslissing is ingegeven door de noodzaak om samen te werken met de nieuwe PVV-minister Fleur Agema en PVV-staatssecretaris Vicky Maeijer. Ter Horst heeft duidelijk gemaakt dat ze vanwege fundamentele verschillen met de PVV haar werk niet effectief zou kunnen voortzetten.
In een interview met het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1 legde Ter Horst uit dat ze "geen enkele affiniteit" heeft met de PVV. Ze wees specifiek op de partijstandpunten over de-islamisering, het tegengaan van vluchtelingen en een Nexit, die haaks staan op haar eigen overtuigingen.
Volgens Ter Horst zou samenwerking met de PVV-bewindspersonen niet mogelijk zijn zonder voortdurende conflicten, wat haar werk ernstig zou bemoeilijken. "Ik kan me niet voorstellen dat ik met zo iemand aan tafel zou moeten zitten zonder binnen vijf minuten slaande ruzie te krijgen," aldus Ter Horst.
Ter Horst benadrukte de grote ideologische verschillen: "Bestuurlijk aanjager is een vertrouwensfunctie. Je moet het vertrouwen van de bewindspersoon hebben, maar ook andersom," zei Ter Horst. Voor haar was de kloof met de PVV te groot om effectief samen te werken.
Ze zal zich blijven inzetten voor mensen met een beperking, maar het is de vraag of het signaal dat ze hiermee afgeeft, bijdraagt aan haar doel. Wat moeten PVV-stemmers met een beperking wel niet denken? Kunnen die nog wel op de steun rekenen van Ter Horst?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De laatste tijd zijn de druiven bij PvdA/GL sowieso al bijzonder zuur. Onlangs legde de Amsterdamse GL-wethouder Rutger Groot Wassink namelijk zijn functie neer als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten omdat hij weigerde samen te werken met een kabinet waar de PVV deel van uitmaakt. Zoals Wilders zou zeggen: slappe hap!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten