Tweede Kamer op dwaalspoor: Strafrechtelijke aanpak verspreiders 'aftuigvideo's' als lapmiddel

Tweede Kamer op dwaalspoor: Strafrechtelijke aanpak verspreiders 'aftuigvideo's' als lapmiddel

Het is werkelijk ongelooflijk hoe de Tweede Kamer haar prioriteiten verkeerd heeft liggen. In plaats van daadkrachtig op te treden tegen het afschuwelijke fenomeen van 'aftuigvideo's', lijken ze zich liever te richten op het strafrechtelijk aanpakken van de verspreiders volgens het AD. Wat een lachertje!

Het Bijlmer-filmpje heeft ons allemaal geschokt. De beelden van een man die bruut wordt mishandeld op station Bijlmer Arena zijn weerzinwekkend en tonen een totaal gebrek aan menselijkheid. Het is volkomen terecht dat er ophef over is ontstaan en dat er actie wordt verwacht van onze volksvertegenwoordigers.

Maar wat doen ze? Ze overwegen een wetsvoorstel om de verspreiders van dit soort beelden strafrechtelijk aan te pakken. Ja, u leest het goed. In plaats van een krachtige campagne op te zetten om het verschrikkelijke kopschopcultuurtje uit te bannen, gaan ze zich bezighouden met het uitdelen van boetes tot wel 9000 euro. Alsof dat de oplossing is!

De handhaving van zo'n wet is een groot vraagteken, zoals de Kamer zelf toegeeft. Maar in plaats van dit probleem serieus aan te pakken en een doortastende aanpak te ontwikkelen, lijken ze te denken dat het allemaal opgelost kan worden met wat regeltjes op social media. Werkelijk, Kamerleden, jullie zijn helemaal de weg kwijt.

Het is duidelijk dat de Tweede Kamer geen idee heeft van de ernst van deze situatie. Het is niet alleen een kwestie van het straffen van individuen die deze filmpjes verspreiden. Het gaat om het aanpakken van de cultuur die deze gewelddadige en zieke daden voedt. Het gaat om het beschermen van onze samenleving tegen dit nihilistische, laffe en eerloze gedrag.

Wat we nodig hebben, is een krachtige campagne om dit kopschopcultuurtje uit te bannen. We hebben daadkrachtige maatregelen nodig die ervoor zorgen dat mensen die zich schuldig maken aan dergelijk geweld zwaar gestraft worden. We hebben voorbeeldige leiders nodig die niet bang zijn om de confrontatie aan te gaan met deze zieke mentaliteit.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Maar nee, in plaats daarvan krijgen we een halfslachtige aanpak voorgeschoteld, waarbij de focus ligt op het straffen van enkele individuen en het reguleren van social media. Wat een teleurstelling. Het is tijd dat onze volksvertegenwoordigers wakker worden en de realiteit onder ogen zien. Het is tijd dat ze de moed tonen om dit probleem op de juiste manier aan te pakken en onze samenleving te beschermen tegen dit geweld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties