Image

Van Haga (BVNL) hakt in op MKB-Nederland: ondernemers worden verraden door hun eigen vertegenwoordigers

Politiekmei 22, 11:00
Het is werkelijk beschamend hoe MKB-Nederland, de onderafdeling van VNO-NCW, zich kritiekloos achter het hoofdlijnenakkoord schaart. Het akkoord dat zogenaamd goed nieuws zou zijn voor ondernemers, maar in werkelijkheid niets anders is dan een zwaktebod dat de echte problemen van het MKB compleet negeert. Wybren van Haga (BVNL), het gewezen Kamerlid en onvermoeibaar klassiek-liberaal, haalt op INDEPEN snoeihard uit naar deze schaamteloze houding.
MKB-Nederland juicht omdat de extra verhoging van de CO2-heffing en de belasting op de inkoop van eigen aandelen niet doorgaan. Wat een triomf! Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het echte probleem is dat de belangen van de hardwerkende Nederlandse ondernemers systematisch genegeerd worden. Van Haga stelt terecht dat ondernemers met zulke vrienden geen vijanden meer nodig hebben.
De NAVO-norm van 2 procent bbp wordt wettelijk vastgelegd. Fijn, maar wat hebben onze ondernemers hieraan als ze stikken in de bureaucratie en kapotgaan onder de regeldruk die vanuit Brussel wordt opgelegd? Van Haga: "Het feit dat er überhaupt een hoofdlijnenakkoord is gesloten, is een zegen voor Nederland. Maar dit akkoord is een regelrechte ramp voor ondernemend Nederland. De schade die de globalistische woke-sekte van D66 heeft aangericht is enorm en dit akkoord repareert daar niets van."
De regeldruk vanuit Brussel is torenhoog en verstikt onze bedrijven. IMVO, CSDDD, CBDC, het UBO-register, en nog veel meer bureaucratische nonsens kosten ondernemers tijd en geld zonder enige meerwaarde. De erf- en schenkbelasting en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) blijven onaangeroerd, waardoor Nederlandse ondernemers hun bedrijven niet meer kunnen overdragen aan de volgende generatie. Ondertussen kreunt onze energie-intensieve industrie onder de hoogste accijnzen op brandstoffen in de EU stelt van Haga terecht.
Van Haga legt de vinger op de zere plek: "Ondernemers zijn totaal vergeten in dit akkoord. De banenmotor van de samenleving, het Nederlandse bedrijfsleven, de ploeterende mkb’ers, zijn simpelweg vergeten." En dat terwijl allerlei armlastige groepen worden gefêteerd. Het is duidelijk dat de mensen die dit akkoord hebben opgesteld geen enkel benul hebben van wat het betekent om een bedrijf te runnen. "Met uitzondering van Caroline van der Plas heeft geen van de partijleiders ooit een serieuze baan gehad buiten de politiek of de ambtenarij," benadrukt Van Haga.
Beroepspolitici hebben een akkoord geschreven dat goed is voor henzelf, maar desastreus voor de twee miljoen ondernemers die Nederland telt. Het is een klap in het gezicht van iedereen die dag in, dag uit ploetert om een bedrijf draaiende te houden in dit land. Het is tijd dat we opstaan tegen deze waanzin en vechten voor de belangen van onze ondernemers. Zonder hen heeft Nederland geen toekomst vindt van Haga.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Van Haga sluit af met een krachtige waarschuwing: "Als mensen die nog nooit een baan hebben gehad ons land gaan besturen, is dat het einde van het bedrijfsleven. Ondernemers zijn de ruggengraat van onze economie, en zij verdienen beter dan deze waardeloze verwaarlozing door hun eigen vertegenwoordigers." Het is hoog tijd dat de politieke elite wakker wordt en begint te luisteren naar de mensen die werkelijk de economie draaiende houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten