Mark Rutte Minister President 9O1A6826

Vanavond Catshuisoverleg over asielcrisis, stikstofcrisis, en koopkrachtcrisis

Politiekaug 18 2022, 10:10
De kopstukken van het rampenkabinet Rutte-Kaag komen vandaag samen op het Catshuis. Het kabinet dat grossiert in het aan elkaar rijgen van crisissen gaat nu proberen om daar oplossingen voor te vinden. Een pyromaan laat je toch ook niet zelf de brand blussen? Het wordt tijd dat premier Mark Rutte het ontslag gaat aanbieden van zijn kabinet aan de koning.
Je ziet dat dit overleg totaal geen prioriteit heeft, omdat de top van het kabinet en coalitie pas vanavond bij elkaar komen voor een overleg op het Catshuis. De fractievoorzitters, premier en vicepremiers hebben het voornemen om daar over de crisissen te praten die het land teisteren. Het beste besluit van de avond zal zijn dat Rutte morgen het ontslag van het kabinet bij de koning gaat aanbieden. Niemand in Nederland gelooft nog dat het kabinet Rutte IV één crisis gaat oplossen.
De fractievoorzitters, premier en vicepremiers willen vanavond overleggen hoe de koopkracht-, asiel- en stikstofcrisis aan te pakken. Men moet de verminderde koopkracht voor de burger repareren. Dit kan alleen door de belastingen te verlagen en te gaan snijden in het overheidsapparaat maar daar wil het kabinet nog niet aan. Er zijn nog meer crisissen in het land. De asielcrisis loopt uit de klauwen doordat het kabinet voor het eerst een gemeente (het Twentse Tubbergen) totalitair heeft opgelegd dat zij 300 asielzoekers moeten opvangen. Hier wordt de lokale democratie buitenspel gezet. Door de arrogante houding van Johan Remkes suddert de stikstofcrisis vrolijk door. Wel de boerenhaters van bijvoorbeeld Greenpeace en Milieudefensie uitnodigen maar niet de wetenschappers die plannen hebben waardoor de veestapel niet gehalveerd hoeft te worden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van dit topoverleg gaat niets terechtkomen. Of gaan ze de democratie nog verder uithollen? Dit zullen we pas eind van de avond weten. Men moet er niet vreemd van op kijken dat ze naar buiten komen met de mededeling dat ze een goed gesprek hebben gehad deze avond en dat ze nu verder gaan nadenken over mogelijke oplossingsrichtingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten