Screen Shot 2022 07 29 at 171909

Raisa Blommestijn fakkelt 'topoverleg kabinet en coalitie' af: 'Catshuisoverleg? Nee! Een DEBAT!'

Politiekaug 18 2022, 10:04
Donderdag komen de leiders van de coalitiepartijen en het kabinet bij elkaar om te overleggen over de huidige crisissen die ons land teisteren... en dan met name over de zogenaamde 'asielcrisis,' die in een rebellie resulteert bij de VVD. Raisa Blommestijn vindt dat merkwaardig. Want, zegt de presentatrice van Omroep ON!, juist de oppositie moet meepraten.
Het mediakartel bericht vandaag ademloos (a-dem-loos!) dat het kabinet vandaag intern gaat overleggen met elkaar én met de zogenaamde 'leiders van de coalitiepartijen.' In het geval van D66, de VVD en het CDA komt dat natuurlijk op hetzelfde neer, maar blijkbaar moeten we net doen of die twee - kabinet en coalitie - toch van elkaar te onderscheiden zijn.
Ze gaan overleggen over een aantal zaken, waaronder de koopkrachtproblemen, stikstof, en natuurlijk het asielprobleem. Want onder VVD'ers is de pleuris uitgebroken over dat laatste onderwerp. 

Raisa Blommestijn: waar is de oppositie?

Ongehoord Nieuws-presentatrice Raisa Blommestijn vindt deze hele gang van zaken maar merkwaardig. Want, stelt zij, eigenlijk zou de oppositie betrokken moeten worden bij dit overleg. Het alleen houden bij de partijen die deel uitmaken van de coalitie is belachelijk.
"Aardig en wel hoor dat die top van het kabinet en de coalitie gezellig met elkaar aan de koffie gaan op het Catshuis, maar is het niet tijd voor op z’n minst een debat waar ook de oppositie bij aanwezig is?" aldus Blommestijn.
Want, stelt ze verder, "zo komen ze er wel weer gemakkelijk vanaf."
Voor de goede orde sluit ze af met twee bijzonder veelzeggende hashtags: #aftreden en #nieuweverkiezingen
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Inderdaad. Want het echte trieste is dat deze coalitie het kabinet voortdurend de hand boven het hoofd houdt. De kans dat er ook maar iets positiefs gebeurt na dit overleg is nul. Misschien dat ze kiezer een klein botje toegooien, alware wij hongerige honden, maar dat is het dan wel.
Aan de andere kant: PvdA en GroenLinks kunnen we natuurlijk niet eens oppositie noemen. Dat zijn kartelpartijen. Nee, als we willen dat er echt iets verandert dan moeten Forum voor Democratie, de PVV, BBB, en BVNL inspraak krijgen. En dat gaat sowieso niet gebeuren - niet tot de kiezer eindelijk doorheeft dat dit de enige manier is om het land te repareren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten