shutterstock 1933990514

Rebellie in de VVD! 'Liberale' in de provincie zijn woest om Albergen: 'Als dit de koers wordt is het einde zoek'

Politiekaug 17 2022, 16:55
Het begint dan toch te borrelen bij de VVD. Hoewel het er al lang op lijkt dat Mark Rutte werkelijk met álles wegkomt onder de, ahem, liberalen is het einde van de paar ietwat rechtse VVD'ers die nog over zijn nu nagenoeg op. In meerdere gemeenten spreken VVD-afdelingen schande van het asielopvangcentrum in Albergen, in de Twentse gemeente Tubbergen. "Dit gaat echt ver over de grens," stelt VVD Oldenzaal.
De VVD Oldenzaal en de VVD Rijssen-Holten nemen publiek afstand van het kabinetsbeleid inzake het asielopvangcentrum in Albergen. Zij vinden de gang van zaken - een hotel wordt even snel door het COA gekocht om te dienen als opvangcentrum terwijl de gemeente Tubbergen dat helemaal niet wil - volstrekt onacceptabel, en laten dat duidelijk merken op sociale media.
"Wat er gisteren in Tubbergen gebeurd is, is wat ons betreft echt ver over de grens," aldus VVD Oldenzaal in een publieke statement. "Het COA koopt een hotel in Tubbergen en de regering beslist dat er asielzoekers in mogen worden opgevangen. De regering passeert de gemeente volledig."
Het is onbestaanbaar dat de regering op deze manier ingrijpt in de gemeentelijke democratie. Het opvangen van asielzoekers is een gemeentelijke taak en dit kan Den Haag simpel weg niet maken," gaan de lokale 'liberalen' door.
"Het grote probleem is de instroom van mensen die hier helemaal geen asiel kunnen aanvragen en daarbij is er ook een groot aantal mensen dat al lang had moeten worden teruggestuurd naar het land van herkomst," gaan ze verder. "Onze regering moet eerst daar mee aan de slag gaan en niet hun problemen afschuiven naar de gemeentes."
En dan wordt het nog harder. "Als dit de koers wordt, dan is het eind echt zoek," stellen de VVD'ers daarop. "De opdracht was om het vertrouwen in de politiek te verbeteren, maar met dit soort besluiten wordt het helaas alleen maar slechter."
Ze sluiten hun boodschap af met de woorden: "Wij nemen als Oldenzaalse VVD afstand van deze manier van politiek bedrijven."
De statement van de Oldenzalers wordt vervolgens geretweet door de VVD Rijssen-Holten, die daarbij duidelijk maken dat ook zij "afstand [nemen] van deze manier van politiek bedrijven."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk is er wat te zeggen voor het argument dat de mensen in de gemeente Tubbergen en specifiek in Albergen zelf deze situatie aan zichzelf te danken hebben. Zij stemmen immers steevast op CDA en VVD. En dan ook nog in overweldigende meerderheid. Maar toch. Toch lijkt het erop dat de lokale VVD'ers nu denken dat dit juist hén problemen gaat opleveren - wat dan de reden is dat ze zich hier zo duidelijk tegen uitspreken.
Breekt de onrust nu echt uit bij de VVD? Hebben VVD'ers in de provincie nu dan eindelijk genoeg gehad van die halve D66'ers die het bij hun partij voor het zeggen hebben in Den Haag? Ik heb er weinig hoop op... maar wie weet. Misschien verrassen ze ons en tonen ze opeens aan, uit het niets, dat ze toch nog iets van een ruggengraat hebben. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten