shutterstock 1924585082

Leedvermaak om asielwoede inwoners Albergen: 'Jullie stemden 60% CDA en VVD. Eigen schuld, dikke bult!'

Binnenlandaug 17 2022, 15:46
Er is op het Internet - en dan met name op Twitter - veel leedvermaak over de woede van inwoners van Albergen. Zij zijn boos omdat het Rijk een hotel heeft aangeschaft om er een asielopvangcentrum van te maken. De burgers willen dat natuurlijk niet. Maar, zeggen veel Twitteraars, dit is feitelijk hun eigen schuld. Zij hebben bij de meeste recente verkiezingen namelijk in overweldigende meerderheid op het partijkartel gestemd, en dan met name op VVD en CDA.
Boontje komt om het loontje. Zo kun je de reacties van veel Twitteraars samenvatten op het nieuws dat het COA (en dus het Rijk) een hotel in Alsbergen (gemeente Tubbergen, Twente) gaat gebruiken om asielzoekers in op te vangen. Het wordt en asielopvangcentrum. Daar, zo in het plaatsje zelf, eigenlijk gewoon bij mensen op de stoep.
Dat is natuurlijk heel veel vervelend als je beseft hoeveel overlast veel asielcentra geven, maar toch is er vooral veel leedvermaak te zien.
"CDA en VVD haalden samen bij de laatste 2e kamerverkiezingen 60% van de stemmen in Tubbergen ondanks de vele waarschuwingen tegen de dwang en loze beloftes van deze partijen. Iets met blaren en zitten.," schrijft ene Arjen. 
Een andere Twitteraar, Flick, bevestigt dat dit "wel zo is" ja. "Lekker blijven stemmen op de VVD CDA D66 CU PvdA en GroenLinks zou ik zeggen," voegt hij daar sarcastisch aan toe.
En ja, als we dan even naar de verkiezingsuitslagen in de gemeente kijken, dan zien we dat dit klopt. Het CDA werd daar het grootst, gevolgd door de VVD. Op enige afstand volgen dan twee lokale partijen, en daar helemaal achteraan de PvdA. Er was geen FVD, geen PVV, geen BBB. CDA en VVD maken er de dienst uit, en dat komt door de stemmen van deze mensen zelf. 
Het uiteindelijke gevolg van die uitslag is dat het CDA 5 zetels heeft in de gemeente, de VVD ook, de PvdA 1 (haha), en de twee lokale suffertjes allebei 3.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk kun je zeggen dat de gemeenteraadsleden het juist niet willen en dat het door het Rijk wordt doorgedrukt. Dat klopt. Maar als inwoners van de gemeente massaal op andere partijen hadden gestemd dan waren CDA en VVD misschien in paniek geraakt en hadden ze wél geluisterd naar hun eigen kiezers. Nu weten ze dat ze, als puntje bij paaltje komt, toch met alles wegkomen. Dus ach!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten