Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6748

Chaos compleet! VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans: 'Dwang voor asielopvang is onwenselijk'

Politiekaug 17 2022, 22:35
De VVD heeft zich vandaag ten lange leste ook in Den Haag zelf uitgesproken over de wanorde in Albergen. Ruben Brekelmans, het VVD-Kamerlid dat het woordvoerderschap heeft over asiel, zegt dat "dwing" onwenselijk is en geen oplossing kan zijn voor de asielproblematiek. Gaat de VVD nu dan toch een beetje steigeren?
Het is niet alleen een puinhoop in Albergen, het kleine plaatsje in de gemeente Tubbergen, maar ook bij de VVD. Enkele lokale afdelingen veroordeelden eerder vandaag het besluit van het Rijk en het COA om een hotel op te kopen en over het hoofd van de gemeente te veranderen in een asielopvang. En nu laat ook de VVD fractie in de Tweede Kamer van zich horen.
Zij doet dat bij monde van woordvoerder Ruben Brekelmans. Die laat weten dat de fractie de dwang in Albergen heel, heel, heel erg vindt. Ze zijn er zwaar op tegen. Dit kan echt niet. ... 
In principe, dan.
"Dwangmaatregelen voor asielopvang vond en vindt de VVD onwenselijk," aldus deze keiharde immigratiehavik (LOL). "Het leidt tot onrust in gemeenten en tast het draagvlak voor asielopvang nog verder aan. We zien dat nu in Tubbergen."
Natuurlijk is hij wel heel begripvol voor de 'situatie' waarin het kabinet zich bevindt. "Als er nu niets gebeurt zwerven honderden asielzoekers rond op straat," stelt hij namelijk ook. "En is er steeds weer overlast aan de poort van #TerApel. Die situatie is onhoudbaar. Daarom begrijp ik dat het kabinet nu iets moet doen."
"Maar dwang is geen structurele oplossing voor deze asielcrisis. De enige oplossingen zijn het beperken van de asielinstroom, het versnellen van de doorstroom van statushouders, en het vergroten van de uitstroom van uitgeprocedeerden. Daar zet de VVD zich vol voor in."
Het zal wel. De minister die verantwoordelijk is voor de aankoop van het hotel én voor de transformatie ervan in een asielcentrum is Eric van den Burg van, jawel, de VVD. Daarnaast is de VVD sinds 2010 al de grootste partij van het land. Sindsdien is de immigratie niet afgenomen, maar toegenomen. Wat zeg ik, de immigratie naar ons land is geëxplodeerd
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Brekebeen of hoe 'ie ook heet praat dus onzin. En eigenlijk zie je dat ook wel als je heel goed naar zijn woorden kijkt. Hij stelt namelijk dat dwang "geen structurele oplossing" is. Maar mogelijk wel een tijdelijke, als noodgeval? Het antwoord daarop is natuurlijk een volmondig ja wat de VVD'ers betreft. En zo gaat de fractie straks toch akkoord met wat er gebeurt in Albergen met als excuusverhaal: 'Dit soort dingen gaan héél zelden voorkomen, en dan mag het wél.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten