shutterstock 768228193

Senioren in paniek: 'Het water staat ons tot aan de lippen, we gaan financieel kapot'

Economieaug 18 2022, 10:21
De Seniorencoalitie - die op haar beurt bestaat uit ANBO, KBO-PCOB, de Koepen Gepensioneerde en NOOM - eist dat de AOW per direct verhoogd wordt. Het water staat onze ouderen namelijk tot aan de lippen door de totaal gestoorde, maar door de overheid gecreëerde inflatie. Hierdoor zitten veel senioren in geldnood. En niet een beetje ook.
Natuurlijk, de AOW was al nooit een vetpot. En nee, zo was het eigenlijk ook niet bedoeld. Het is een uitkering die iedereen krijgt; die ouderen in staat moet stellen op een respectabele manier hun leven te leiden, maar als ze echt flink veel ruimte willen hebben dan moeten ze daarvoor een pensioen krijgen, en dus gewerkt hebben.
Maar wat er nu gebeurt in ons land is wel héél erg. Hele horden ouderen zijn namelijk totaal afhankelijk gemaakt van de AOW, en die hebben nu niets meer te makken. De prijzen zijn keihard gestegen, maar hun uitkerinkje is feitelijk hetzelfde gebleven. Daarom slaan zij nu alarm
"We willen dat de volledige verhoging van het minimumloon, en daarmee dus ook de AOW, naar voren wordt gehaald," aldus de senioren die de paniek nabij zijn.

Afhankelijkheid

En nee, dat is helemaal niet gek. Want Nederlandse politici hebben willens en wetens voor een systeem gekozen waarbij ouderen totaal afhankelijk zijn van de staat en dus van hun AOW. Decennia geleden had er gekozen kunnen worden voor een honderd procent privaat systeem, waarin mensen spaarden voor zichzelf, en waarbij je uiteindelijk dus met een pensioen komt voor iedereen - en dan ook nog eens een pensioen dat redelijk hoog is.
Maar nee. Het moest via 'Vadertje Staat' gebeuren.
En wat blijkt? De Staat is geen lieve vader, maar een tirannieke egoïst. Want de staat zorgt er zélf voor dat ons geld ontwaardt - minder waard wordt - maar laat die ouderen die de staat eerst afhankelijk heeft gemaakt van zichzelf vervolgens achter in de kou.
Wat zeg ik, in de vrieskou.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is de ware aard van de staat. En het is om doodziek van te worden.
Overigens betekent dit natuurlijk dat er twee aanpakken moeten komen. Ten eerste moeten ouderen direct financieel geholpen worden. Maar daarnaast moet er zo snel mogelijk een systeem komen waarin toekomstige ouderen niet meer afhankelijk zijn van de staat, maar alleen nog maar van zichzelf. Waarin iedere 'senior' voor zichzelf kan zorgen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten