Geert Wilders: 'Miljoenen mensen trekken het écht niet meer, maar aso-coalitie wil geen Kamerdebat'

Geert Wilders: 'Miljoenen mensen trekken het écht niet meer, maar aso-coalitie wil geen Kamerdebat'

PVV-leider Geert Wilders reageert via Twitter op een artikel over iemand die financieel de verdrukking in wordt geholpen. Volgens Wilders zijn er miljoenen mensen in eenzelfde soort situatie waar acute hulp bij nodig is, maar de coalitiepartijen willen geen Kamerdebat. "Aso's zijn het", aldus Wilders.

Het artikel van RTV Noord geeft de situatie weer van Mieke, een alleenstaande moeder (37) van drie pubers, woonachtig in een slecht geïsoleerde huurwoning. Door de inflatie en de hoge energieprijzen, gecombineerd met de vele kosten die ze al moet maken, wordt zij compleet de verdrukking in geholpen.

Iedereen kon aan zien komen dat er veel mensen in de problemen zouden komen, maar het kabinet en de coalitiepartijen doen nauwelijks iets. Volgens Kaag moest Nederland maar accepteren dat we collectief "een stukje armer" zouden worden. De enige hulp die werd geboden was een eenmalige toeslag, waarbij veel mensen ook nog eens buiten de boot vielen door de voorwaarden die eraan gesteld werden.

Een btw-verlaging op benzine bood héél eventjes verlichting, maar was uiteindelijk ook slechts een druppel op een gloeiende plaat. Andere belastingverlagingen waren niet eens mogelijk, want dat kon het systeem van de Belastingdienst dan weer niet aan.

Zo'n beetje alle Europese landen doen meer of hebben redelijke plannen in de steigers staan, behalve Nederland. Hier is alles moeilijk, nauwelijks iets mogelijk en áls er al iets gebeurt, is het te weinig of veel te laat. En het kabinet dat de ene na de andere crisis uitroept, vertikt het om ook daadwerkelijk zelf die crises te bezweren.

Terwijl mensen financieel in de verdrukking komen, reserveren zij miljarden euro's voor stikstof en klimaat. Dat geld mag absoluut nergens anders voor gebruikt worden, hoewel nog niet eens duidelijk is hoe het nú zou moeten worden besteed. Maakt allemaal niet uit, arme burgers zien maar hoe ze het redden, als Nederland maar koploper in de klimaatwaanzin wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het kabinet en de coalitiepartijen zien het niet, willen het niet zien, of durven geen verantwoordelijkheid te nemen. Pas als de spreadsheets aangeven dat er écht wat aan de hand is, dan zien ze het misschien, maar is het al veel te laat...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties