Vera Bergkamp Voorzitter 9O1A6668

Vera Bergkamp in traditionele kersttoespraak: In 2022 zijn we Oekraïne niet vergeten

Politiekdec 23 2022, 11:00
Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) hield vannacht voor het kerstreces haar traditionele kersttoespraak, waarin ze terugblikte op het afgelopen jaar. Ze memoreerde de toespraak van de Oekraïense president Zelensky, die per videoverbinding in de Tweede Kamer sprak en zei dat we Oekraïne niet mogen vergeten. Maar misschien zou Bergkamp zich beter af kunnen vragen of wij ons eigen land nog wel herkennen.
Het afgelopen jaar was gekenmerkt door stijgende prijzen in de winkel, hoge energierekeningen en het stikstofdebat dat letterlijk overal in het land werd gevoerd, van op de straten en snelwegen tot voor de deur van bewindspersonen en Kamerleden. Het debat werd vaak gekenmerkt door een harde toon en soms ook in de Tweede Kamer, waarbij de grens tussen vrijheid van meningsuiting en intimidatie flinterdun was.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het lijkt erop dat Kamervoorzitter Vera Bergkamp het loopmeisje is van de coalitie en dat ze de Tweede Kamer heeft getransformeerd in een kleuterklas. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in de politiek drastisch is afgenomen. Het is goed dat Bergkamp zegt dat we onze eigen grenzen bewust moeten stellen, maar het is jammer dat ze dit niet in de praktijk lijkt toe te passen en in plaats daarvan de belangen van de coalitie lijkt te behartigen. Het is tijd voor goed voorzitterschap in de Tweede Kamer en voor een eerlijk en open debat over de belangrijke kwesties waar ons land mee te maken heeft. Het wordt tijd dat Martin Bosma het stokje overneemt. Bosma blijft toch wel de beste Kamervoorzitter die de Tweede Kamer nooit heeft gehad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten