kozp1

KOZP-activisten worden niet vervolgt, "Onvoldoende bewijs", daders staan vol op beeld!

Binnenlanddec 23 2022, 12:20
Volgens het Bredase college kan niet worden aangetoond dat het vandalisme van eerder deze maand de schuld is van de KOZP-activisten. Dat schrijft het college in beantwoording van Raadsvragen van de Bredase LPF Fractie.
De schade kan niet verhaald worden op de daders omdat het niet mogelijk is te achterhalen wie de daders zijn, aldus het Bredase College. Vreemd, want de daders staan VOL OP BEELD en is het dus niet meer dan normaal dat die mensen verhoord gaan worden. Dat sinterklaasvieringen waarbij Zwarte Piet nog wel welkom is op veel weerstand kan rekenen is niets nieuws. Dat nu ook vandalisme wordt weggewuifd geeft dat soort lui des te meer aanleiding om vooral niet te gaan stoppen met dit soort ongein. Waarom zou je, als je weet dat je toch niet vervolgt gaat worden.
Volgens de gemeente is de graffiti inmiddels verwijderd. “Belastende en teksten en tekeningen op gemeentelijke eigendommen, die verloederend en ontsierend zijn en niet passen in een veilige leefomgeving (racistisch, aanstootgevend, bedreigend etc.) worden direct weggehaald”, schrijft het college. Wat een huichelaars. De gemeente Breda heeft helemaal niks weggehaald, dat hebben de bewoners zelf gedaan.
Volgens het college is het verhalen van de schade op de daders alleen mogelijk als ze bekend zijn, met een beetje inspanning en onderzoek valt prima te achterhalen wie deze lui zijn. Ze staan, nogmaals, vol op beeld.
De wijk Tuinzigt krijgt van de gemeente geen subsidie voor hun sinterklaasviering zolang zij geen afscheid nemen van de Zwarte Pieten. De organisatie in Tuinzigt heeft al aangegeven daar verder geen moeite mee te hebben omdat zij zelf, met de inwoners van de wijk zorgen voor de financiering.
Alles wijst er op dat het college alles behalve blij is met de ontwikkeling in Tuinzigt. Geen subsidie en nu ook daders van vandalisme de hand boven het hoofd houden is alles behalve een goede ontwikkeling. De LPF fractie heeft al aangekondigd zich niet neer te leggen bij de situatie en een debat lijkt onvermijdelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten