screen shot 2023 04 25 at 144338

Verkiezingsretoriek! BBB wil van Nederland een Naoberstaat maken

PolitiekÔÇójul 12 2023, 20:00
Het nieuws dat BBB (BoerBurgerBeweging) van Nederland een Noaberstaat wil maken, heeft menig wenkbrauw doen fronsen. Een Noaberstaat, een concept dat wordt geassocieerd met het lopen naast de zwakkeren en het niet achterlaten van iemand. Een lovenswaardig doel, zou je denken, maar is dit werkelijk de oplossing voor de uitdagingen waar onze samenleving voor staat? Is dit de visie en het verhaal dat we nodig hebben op landelijk niveau?
"We moeten terug naar de waarde van de menselijke maat, zorgen voor elkaar ├ęn de wederopbouw van onze samenleving. We moeten bouwen aan een Noaberstaat. De overheid als een betrokken buur waar je op kunt rekenen, maar die ook gepaste afstand bewaart tot het persoonlijke erf," tweette BBB. Deze woorden klinken wellicht mooi en ontlokken instemmend geknik in gezellige kroegen, maar kunnen ze daadwerkelijk een land besturen?
De termen "menselijke maat", "poten in de klei" en "betrokken buur" zijn niets meer dan lege frasen die wellicht leuk ogen op posters, maar tekortschieten wanneer het aankomt op het nemen van daadkrachtige beslissingen op nationaal niveau. Het besturen van een land vereist visionaire staatslieden die ons kunnen inspireren en meenemen naar de toekomst. Het idee van een Noaberstaat lijkt gehuld in de muffe geur van ouderwetsheid en spruitjeslucht.
Natuurlijk is het belangrijk om zorg te dragen voor onze medemens en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Maar is het oprichten van een Noaberstaat werkelijk de meest effectieve manier om dit te bereiken? Er zijn al mechanismen en instituties in onze samenleving die zich bezighouden met sociale zorg en solidariteit. Het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat deze mechanismen goed functioneren en dat iedereen toegang heeft tot de benodigde hulp en ondersteuning.
Het idee van een Noaberstaat lijkt eerder een verlangen naar een nostalgisch verleden dan een realistische visie op de toekomst. Het zou kunnen leiden tot een overmatige betrokkenheid van de overheid in het persoonlijke leven van burgers, wat ten koste kan gaan van individuele vrijheid en autonomie.
In plaats van terug te keren naar een vermeend idyllisch verleden, hebben we sterke en visionaire leiders nodig die ons kunnen leiden naar een moderne samenleving die is gebaseerd op gelijkwaardigheid, onafhankelijkheid en innovatie. Een landelijk niveau vereist een duidelijke visie, een goed doordacht beleid en een uitvoerbaar plan om de uitdagingen van vandaag aan te pakken. Na stilstand en afbraakbeleid onder de kabinetten van Mark Rutte is dit broodnodig.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media ├ęn tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we niet verblind worden door de romantiek van een Noaberstaat, maar laten we ons richten op realistische oplossingen die de complexe problemen van onze tijd kunnen aanpakken. Laten we op zoek gaan naar leiders die ons kunnen inspireren en meenemen naar een betere toekomst, gebaseerd op een evenwicht tussen individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Nederland moet zijn trots hervinden. Dat is wat onze samenleving nodig heeft, niet slechts een lege belofte van een Noaberstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten