caroline van der plas bbb 9o1a6855

Verschuivend politiek zwaartepunt: Kan Van der Plas Omtzigt in een coalitie met de PVV lokken?

Politieknov 15 2023, 21:00
Het Nederlandse politieke landschap gaat misschien opgeschud worden door een nieuwe coalitie, als Caroline van der Plas (BBB) haar zin krijgt. Ze wil niemand minder dan Pieter Omtzigt (NSC) en Geert Wilders (PVV) aan tafel krijgen voor een samenwerking. Zeg maar dag tegen de vertrouwde nummertjes van de gevestigde partijen: het zou zomaar eens het begin kunnen zijn van een nieuwe politieke dageraad.
"Er zijn punten waar BBB en PVV hetzelfde over denken, met name op het gebied van zorg en sociaal domein", zegt Van der Plas vol overtuiging en daadkracht tijdens haar radio-optreden op Sven op 1. Ze is zich bewust van het feit dat Wilders in zijn programma zaken heeft die enigszins moeilijk kunnen zijn om daadwerkelijk uit te voeren, maar dat lijkt haar niet terug te schrikken. Geen verrassing: een boer schrikt immers niet zo snel.
Geert Wilders heeft de uitgestoken hand van Van der Plas reeds aangenomen en is zelfs bereid om een aantal van zijn standpunten te versoepelen. Wie had dat gedacht? Voor Van der Plas is er echter nog één obstakel: Pieter Omtzigt.
Omtzigt heeft tot nu toe het idee van een samenwerking met de PVV weggewuifd. Maar Van der Plas is vastberaden en van plan om te proberen Omtzigt over de streep te trekken. Ze is ervan overtuigd dat Omtzigt met de juiste argumenten om kan worden.
"Je moet daarvoor open staan", zegt Van der Plas. En daarin heeft ze groot gelijk. In een democratie moet er altijd ruimte zijn voor discussie. Omtzigt zou met zijn frisse, betrokken politieke inzicht een waardevolle aanvulling kunnen zijn op het politieke span van Van der Plas en Wilders.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is dus nog even afwachten of Van der Plas' plan slaagt. Gaat Omtzigt luisteren naar zijn collega uit de Tweede Kamer, of blijft hij vasthouden aan zijn standpunten? Eén ding is zeker, Caroline van der Plas timmert hard aan de weg en laat een nieuw geluid horen in Den Haag. En zo hoort het ook in een democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten