Vertrouwen in Vera Bergkamp dondert in elkaar: 'Vervang haar!'

Vertrouwen in Vera Bergkamp dondert in elkaar: 'Vervang haar!'

Steeds meer mensen zijn helemaal klaar met Vera Bergkamp, de D66-marionet die zich Kamervoorzitter mag noemen. Ook Wynia's Week keert zich tegen haar en eist dat ze vervangen wordt door iemand die een rol als voorzitter van de Tweede Kamer wél aankan.

"Het incident met Baudet leidde tot haar definitieve demasqué," aldus Paul Verburgt. "Ze liet Baudet eerst zijn gang gaan (wat nog te verdedigen is, zie boven), probeerde hem toen een beetje te temperen (hulpeloos), accepteerde vervolgens de demonstratieve exodus van het kabinet (een blunder) en rende uiteindelijk als een opgejaagd hert met wijd opengesperde ogen door de vergaderzaal om de boel weer op de rails te krijgen."

Dat is inderdaad precies hoe het eruitzag, ja. Het kabinet had duidelijk afgesproken om de zaal te verlaten als Hare Hooghartigheid zich persoonlijk aangevallen voelde. Maar Bergkamp was daar als echte ondergeschikte niet van op de hoogte gesteld. Toen het gebeurde en Vak K leegliep wist zij dus niet wat haar overkwam en hoe ze moest reageren. Eerst liet ze Baudet doorpraten, toen wilde ze even schorsen en hem daarna door laten praten, en vervolgens kwam ze terug en eiste ze dat hij zijn woorden terugnam, waarna ze hem het spreken belette omdat hij dat weigerde.

"De Kamer steunde haar achteraf, maar van harte ging het niet," schrijft Verburgt daarover. "Zoals zo vaak."

De conclusie is dan ook dat er twee mogelijkheden zijn. "Op naar het volgende incident met deze voorzitter of komen de dames en heren volksvertegenwoordigers die anderen zo graag de maat nemen, eindelijk in beweging? Gratis tip: vervang Vera Bergkamp."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Bergkamp is natuurlijk keihard afgegaan. Niet alleen is ze gewoon geen goede voorzitter, ze is tot op het bot vernederd - iets dat ze op dat moment zelf blijkbaar niet eens in de gaten had. Heel Nederland keek namelijk toe en zag hoe ze gewoon bevelen kreeg van het kabinet en die vervolgens uitvoerde. Dat mág niet alleen niet - ze is door voorzitter van het parlement en niet een tassendrager van Kaag - het is ook nog eens extreem beledigend. Ze stond voor gek. Voor aap. En ze liet het gebeuren.

Zo'n vrouw kan natuurlijk niet langer aanblijven. Ze moet opstappen en vervangen worden door een lid van de oppositie. Khadidja Arib terug of Martin Bosma als eerste PVV-voorzitter (gaat niet gebeuren). Misschien dat de Kamervoorzitter dan weer een beetje serieus genomen kan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties