Video! Harde clash tussen DENK'er Van Baarle en PVV'er Bosma over racisme

Politiekjun 13 2023, 13:30
Op 9 juni is het er keihard aan toegegaan bij een commissievergadering in de Tweede Kamer over racisme. Van Baarle van Denk en Bosma van de PVV waren het namelijk fundamenteel oneens met elkaar over "institutioneel racisme" in Nederland. De eerste deed net alsof alle blanke Nederlanders racistisch zijn, de tweede gaf aan dat links Nederland actief racistisch beleid voert tegen blanke Nederlanders.
Van Baarle is zelf blank, maar om onbekende redenen vindt hij het nodig om andere mensen, zoals Bosma, een "witte man" te noemen. Bosma was daar niet van onder de indruk. Want, zei hij, "witte man" is gewoon racistische drek. "Witte mensen" zijn geen albino's. Ze zijn blank. "Witte man" is bewust een anti-blanke, racistische beschrijving.
De twee gingen hard in tegen elkaar.
Maar er is wel iets aparts aan de hand. Racisme is afschuwelijk, dat klopt. Maar Bosma heeft ook gelijk dat het van de andere kant ook komt. Blanke Nederlanders die niet hoeven te reageren op banen bij de politie. Of die keihard uitgesloten worden door de NPO. Van Baarle vindt dat prima.
En dat is gek. Want niet alleen is hij zelf zo blank als een lelie (dat mogen we blijkbaar niet zeggen van hem), maar Denk is ook fundamenteel en systematisch supporter van de AKP van president Recep Tayyip Erdogan in Turkije. Nou ben ik er zelf alles behalve van overtuigd dat zijn tegenstander bij de laatste verkiezingen, CHP'er Kilicdaroglu, beter was dan hij... maar vergis je niet: de AKP is een heel nationalistische partij. Niet zo gek misschien want de meeste Turkse kiezers zijn ook nationalistisch. Ja, zelfs linkse kiezers.
In Nederland verzet Denk zich tegen alles dat ook maar een beetje nationalistisch is. Maar in Turkije vindt Denk nationalisme juist geweldig. Dat is apart. Want als Van Baarle of Kuzu de dingen in Turkije zouden zeggen óver Turkije die ze over Nederland zeggen in Nederland, dan zouden ze niet alleen publiekelijk uitgekotst worden, ze zouden honderd procent zeker zelfs strafrechtelijk vervolgd worden vanwege beledigingen van het volk/de nationale identiteit.
Als grap liet ik onlangs, vertaald, wat video's zien van Denk-politici aan Turkse vrienden (in Turkije). Die schrokken zich kapot. Die konden het nauwelijks geloven dat a) mensen dit soort dingen mógen zeggen in Nederland, b) dat ze dit soort dingen roepen terwijl ze het financieel zoveel beter hebben in Nederland dan zij, hun ouders en hun grootouders het zouden hebben in Turkije, en c) dat ze niet onmiddellijk op het vliegtuig stappen om naar Turkije (of Marokko) te gaan als ze het land dat hen tolereert blijkbaar zo afschuwelijk vinden.
En trouwens, geen enkele Nederturk zit te wachten op dit soort racistische antiblanke antiNederlandse uitlatingen. Nederlandse Turken zijn niet 'anti-Nederlands.' Ze willen gewoon dezelfde rechten hebben. Maar geen Nederturk in ons land die denkt dat Nederland fundamenteel slecht is. Als ze dat wel dachten dan waren ze al lang massaal naar Turkije gegaan - het land waar hun grootouders vandaan komen en waar ze jaarlijks twee weken vakantie vieren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Denk moet ophouden met deze gekkigheid. De partij hoeft helemaal geen BIJ1-light te worden. Ja, Turkse Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders willen gelijk behandeld worden. En ja, er zijn zeker racistische onderwerpen waar ze zich druk om maken. Maar dat gezeik over "witte mannen" die slecht zouden zijn? Nee, daar willen Nederturken niets mee te maken hebben. De enigen die daar mee bezig zijn, zijn de gekke mafketels die geïndoctrineerd zijn met het Woke-BLM-gedachtegoed. Dat zijn dus niet gewone Nederturken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten