[Video] Nederland wordt overspoeld door migratie, FVD-leider Thierry Baudet waarschuwt voor onhoudbare situaties

Politiekfeb 25 2023, 10:00
FVD-leider Thierry Baudet heeft in de Tweede Kamer harde kritiek geuit op het 'onbeperkte immigratiebeleid' van het kabinet Rutte IV en de officieuze gedogers van dat kabinet, PvdA en GroenLinks. Baudet benadrukte dat Nederland geen structureel beleid heeft om de immigratie te reguleren en dat dit leidt tot onhoudbare situaties.
Volgens Baudet is de immigratietrend overduidelijk en komen er elk jaar ongeveer 100.000 mensen naar Nederland. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een migratiesaldo van 228.000 in 2022, 207.000 in 2021, 168.000 in 2020, 108.000 in 2019 en 86.000 in 2018. Baudet vindt deze aantallen onhoudbaar en stelt dat Nederland al het grootste woningtekort op aarde heeft. Hij is van mening dat de massale immigratie leidt tot meer stikstofuitstoot en CO2-uitstoot. Vreemd dat dezelfde partijen die daar zo obsessief mee bezig zijn tegelijkertijd wél voor onbeperkte immigratie pleiten.
Baudet vindt dat er meer moet worden gesproken over de demografische samenstelling van Nederland en dat er een structureel beleid moet worden vastgesteld om de immigratie te beperken. Hij stelt dat FVD voorstander is van remigratie en dat er minder mensen in Nederland moeten wonen, zodat er meer ruimte komt voor natuur en het oplossen van het woningtekort.
Daarnaast vraagt hij aan de andere partijen en het kabinet dat ze nadenken over de vraag: "Wat willen ze dat de demografische samenstelling" wordt van Nederland?
"Hoeveel mensen moeten hier wonen? Onze visie is: Wij willen remigratie. Wij willen dat er minder mensen wonen hier. Dat er ruimte komt, meer natuur. Dat zou echt een verandering van ons beleid zijn."
"Maar nu hebben we stilzwijgend vervangingsmigratie," aldus Baudet. "Het woord 'omvolking' mag je niet gebruiken, [maar] dat is wel wat er gaande is. De Nederlandse bevolking wordt uitgedund, kan niet aan een eigen gezin beginnen want ze kunnen geen eigen woning krijgen. Is dat iets waar mensen bewust van zijn, of is dat iets dat gebeurt" zonder dat de mensen in de Kamer dat van te voren zien aankomen, vroeg Baudet?
Daarnaast zei Baudet dat het belangrijk is om een beperkt-beleid vast te stellen, en daarna dan ook aan vast te houden, en dus niet toe geven bij internationale conflicten. Zo 'mochten' er meer mensen naar Nederland komen vanwege de oorlog in Oekraïne en daarvoor in Syrië. Nu wordt er gepleit voor meer immigratie vanwege de aardbevingen in Turkije. Die waren natuurlijk verschrikkelijk, maar, zegt Baudet, dat betekent niet dat de grenzen dus maar open moeten; veel van die mensen kunnen geholpen worden ze in Turkije zelf te helpen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Nederland kan niet alle problemen in de wereld oplossen," zei hij daarover. "We geven geld voor opvang in de regio, fine, maar wij willen een volk blijven, wij willen een land blijven, wij willen een natie blijven. En dat betekent, net zoals bijvoorbeeld Israël, dat niet iedereen hier kunnen opvangen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten