[Video] Thierry Baudet over oorloghitserij Den Haag: "Het zijn mongolen"

Politiekfeb 01, 12:00
Het gebeurt niet heel vaak - of eigenlijk bijna nooit - maar Thierry Baudet heeft zowaar de ruimte gekregen om rustig zijn denkbeelden uiteen te zetten tijdens een (goed bekeken) programma. Natuurlijk gebeurde dat online, maar hé, wie kijkt er nou nog tv? Win-win dus.
Baudet kwam langs bij BlckBx om daar te vertellen over een flink aantal onderwerpen waaronder - en misschien wel vooral - de situatie in Oost-Europa. Dus de continue steun voor Oekraïne, hoe de EU Hongarije chanteert, en over een mogelijke oorlog met Rusland.
Over dat laatste onderwerp was Baudet heel duidelijk: de manier waarop er in Nederland over Rusland wordt gesproken in de politiek en media is simpelweg knettergek. En ja, dat geldt ook voor de continue steun aan Oekraïne om door te gaan met vechten.
"Wij vinden dat om een heleboel redenen geen goed idee," legde de FVD-leider uit met betrekking tot weer nieuwe wapens/euro's voor Oekraïne in een poging dat land te gebruiken als wapen tegen Rusland. "Je moet je realiseren: dat zijn allemaal middagen waarin ouders moeten doorwerken en niet bij hun kinderen kunnen zijn. Dat is wat dit is, dit soort bedragen, dit soort miljarden waar het om gaat."
"Dit is: mensen die geen huis kunnen kopen en uberhaubt niet aan een gezin kunnen beginnen. Dit is: dit is Nederlanders die niet op vakantie kunnen. Daar hebben we het over," aldus Baudet terecht.
De vraag is natuurlijk: waarom gebeurt dit allemaal? Baudet heeft daar het antwoord op. "Het is onze oorlog geworden omdat het kabinet in 2016 het referendum over het associatieverdrag hebben genegeerd," legde de partijleider van Forum uit. "Nederlanders hebben zich hierover uitgesproken. Iedereen lijkt het te zijn vergeten, maar we hebben ons hier al over uitgesproken."

Het echte verhaal

"Willen wij dat Oekraïne bij de NAVO komt? Nederland zei nee. Willen we dat Oekraïne lid van de EU wordt, militaire steunt ontvangt, enzovoorts? Nederland wílde dat niet. Vervolgens hebben ze dat genegeerd en nu zeggen ze: 'Onze oorlog.' En wie mogen dat betalen? Dezelfde Nederlanders die dat helemaal niet wilden!"
"Het is echt verbijsterend," ging Baudet verder, "en ze komen ermee weg. De héle journalistiek gaat erin mee." Daarbij merkte hij op dat er een paar goede websites en initiatieven zijn die dat niet doen - hij was blij dat hij zijn verhaal mocht vertellen bij BlckBx - maar de overgrote meerderheid van de media doen dat natuurlijk wél.
"Niemand vertelt dit verhaal," aldus de FVD'er. "Niemand vertelt wat er allemaal aan vooraf is gegaan. De NAVO is met een agressieve uitbreiding bezig geweest. Rusland heeft keer op keer gezegd: 'Jongens, dit willen wij helemaal niet'."

"Het Westen is de agressor"

"Uiteindelijk was het ook nog eens zo dat ze maar met 40.000 troepen Oekraïne zijn binnengegaan," legde Baudet daarop uit. "Ze stonden in ongeveer een maand voor Kiev. Toen was er een deal: er zouden gewoon onderhandelingen komen.
Oekraïne een neutrale zone, de minderheidsrechten van Russen daar respecteren, stoppen met het bombarderen van Russische minderheden in Oost-Oekraïne wat al sinds 2014 aan de gang is... en dan komt Boris Johnson naar Kiev namens Joe Biden, en die zegt: nee, je moet doorgaan met deze oorlog'."
"Het Westen is de agressor. Er wordt hier een heel spel gespeeld met de zwarte piet Poetin toe te spelen, maar mij - en ik denk heel veel mensen in dit land - kan het niet overtuigen."

"Mongolen"

Daarop vroeg presentatrice Ancilla van de Leest Baudet over uitspraken van de Russische president Vladimir Poetin. Die zei eerder dat Rusland er helemaal geen belang bij heeft om in oorlog te komen met de NAVO - en dus ook niet met de EU. Als dat zo is, vroeg Van de Leest, hoe kan het dan dat heel veel van onze parlementariërs lijken te geloven dat Rusland wél een soort van grote veroveringsoorlog in Europa wil voeren?
"Omdat het ongelooflijke mongolen zijn," was Baudets minder dan politiekcorrecte reactie. "Omdat het gewoon enorme sukkels zijn. Omdat ze niets anders lezen dan de NAVO-propaganda die ze in de Financial Times en New York Times zien."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS willen we het Realistische Geluid een stem geven. Vind jij dat ook belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort artikelen te kunnen publiceren - want het mediakartel haat ons en doet er alles aan om onze inkomsten te vernietigen.
"Poetin heeft 100 procent gelijk en hij vertelt gewoon de waarheid," concludeerde de FVD'er daarop. "Dit is al twintig jaar de opstelling van Rusland. Rusland wilde bij de NAVO, bij de EU, wilde helemaal geen oorlog, wilde deze oorlog in Oekraïne ook niet, biedt élke week vrede aan."
Maar er is een probleem, aldus Baudet. "De NAVO wil deze oorlog wél en Poetin geeft ook het motief: omdat Amerika nog altijd een unipolaire wereldorde wil. Dat is waar dit om gaat. Amerika wil als enige de macht hebben in de wereld. Dat gaat niet meer. Als je daar aan vast blijft houden tegen beter weten in, dan krijg je wereldwijd oorlogen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten