[Video] Thierry en Skiezo brengen rapnummer uit: "Cancelcultuur"

Politiekmrt 14 2023, 10:30
"Skiezo en Baudet, whatcha gonna do about that?" dat is de eerste zin van een rapnummer dat is uitgebracht door rapper Skiezo in samenwerking met... FVD-leider Thierry Baudet. Het nummer heet "Cancelcultuur" en is sinds gisteren al 45.000 keer beluisterd op YouTube. De muziekclip is ook geplaatst op Instagram én TikTok, waar het eveneens tienduizenden keren bekeken is.
Kijk:
De lyrics van het nummer zijn FVD-iaans te noemen. Het begint met "Skiezo en Baudet, whatcha gonna do about that?" Vervolgens gaat Skiezo verder terwijl Baudet op het keyboard speelt: "Niet politiek correct, ik zeg wat ik wil als Baudet."
Het nummer duurt anderhalve minuut en Skiezo/Baudet rappen over een hoop zaken die niet politiekcorrect zijn in ons land. Zo zeggen de heren dat doorgeslagen feministen "elke vrouw gek" maken en dat Mark Rutte nooit vertrouwd kan worden met macht.
"Deze tijden zijn best wel vreemd, je bent zeker aan het slapen als je het echt niet weet," gaat Skiezo verder terwijl Baudet achter zijn keyboard swingt. "Of je nu netjes springt en echt de weg niet weet, ja ze gaan je vastzetten als Andrew Tate."
Ook benoemen de heren onderwerpen die steeds meer mensen bezighouden. "En nog steeds heb ik Kamervragen: hoe kan het dat ze 9 barkie voor een Kamer vragen?" vraagt Skiezo. "Best wel zuur. Alle prijzen gaan omhoog en je stresst om de huur. Je kan bijna niks meer zeggen door die cancelcultuur."
Aan het eind van het nummer komen er beelden van Baudet die de Kamer toespreekt en zich opwindt over het feit dat de leden van het kabinet niet eens naar zijn toespraken willen luisteren. "Het gaat ze helemaal niet om argumenten," zegt hij. "Dat is allemaal schijn."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hart van Nederland heeft de reacties bekeken en concludeert dat de reacties op het nummer "vooral lovend" zijn. Zo citeert het programma iemand die schrijft: "Deze is legendarisch." Een andere reageerder laat weten volgens HvN: "Wat een held. Hiermee introduceer je hem [Baudet] bij meer gemeenschappen."
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten