friwtplxoaac2j0

PVV-gemeenteraadslid in Dordrecht stapt over naar FVD: 'De enige partij die de grote lijnen duidt'

Politiekmrt 14 2023, 10:00
Dan van Leeuwen zit nu een aantal jaar voor de PVV in de gemeenteraad van Dordrecht. Maar vandaag heeft hij nieuws: hij kondigt namelijk aan dat hij overstapt naar de FVD-fractie in de gemeenteraad. De reden? "Forum voor Democratie is de enige partij die echt de grote lijnen weet te duiden, daarom voel ik mij hier thuis."
"Recentelijk heb ik besloten om in de Dordtse gemeenteraad verder te gaan onder de vlag van Forum voor Democratie," zegt Van Leeuwen in een persverklaring. "Samen met Ruby Pichel ga ik mij inzetten voor het belang van Dordrecht, en ik kijk er ontzettend naar uit om samen verder te gaan."
Van Leeuwen vindt het belangrijker dan ooit, zegt hij, om samen met gelijkgestemden een vuist te maken. "Nederland gaat door een reeks van snelle ontwikkelingen, en ook Dordrecht is daar niet van uitgezonderd, legt hij uit. "MKB'ers kunnen het hoofd nog maar moeilijk boven water houden, wijken worden geteisterd door lelijke architectuur die niet de schoonheid van onze stad weerspiegelt en ook de regeldruk voor boeren wordt steeds verder opgevoerd."
"Forum voor Democratie is de enige partij die echt de grote lijnen weet te duiden, daarom voel ik mij hier thuis," gaat de kersverse FVD'er verder. "Ik heb het volste vertrouwen in Ruby en de groei van FVD Dordrecht."
Pichel is natuurlijk blij met haar nieuwe collega. "Als fractievoorzitter van FVD Dordrecht ben ik ontzettend blij om Dan te verwelkomen," reageert ze dan ook verheugd. "Ik heb de samenwerking met Dan als raadslid van de gemeente Dordrecht het afgelopen jaar als prettig en constructief ervaren en we ontvangen hem nu dus graag als raadslid binnen de FVD fractie. We gaan er samen iets moois van maken voor onze inwoners.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Op Twitter laat de partij zelf ook weten verheugd te zijn. "Fantastisch nieuws!" schrijft de partij daar. "De eerste nieuwe zetel van de week is daarmee een feit. Vol goede moed kijken we uit naar morgen!" Ondertussen gaat er een hardnekkig gerucht rond dat JA21-Europarlementariër Rob Roos eigenlijk ó´ok naar FVD wil overstappen.
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten