Volkskrant-Harriet Duurvoort is klaar met de NAVO-oorlog tegen Rusland: "Dan ben ik maar deugmens af"

Volkskrant-Harriet Duurvoort is klaar met de NAVO-oorlog tegen Rusland: "Dan ben ik maar deugmens af"

Nu Europa en Amerika besloten hebben om Oekraïne te steunen door middel van het sturen van tanks, en nu Europese ministers hardop zeggen dat 'we' in oorlog verkeren met Rusland, zijn er zowaar enkele Deugmensen die bij zichzelf denken: 'Wacht, dit is knetter.' Kom er maar in Harriet Duurvoort, columnist van de Volkskrant.

In Amerika heeft de mede-oprichter van CodePINK zich uitgesproken tegen de gang van zaken met betrekking tot de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Op Twitter laat zij weten dat er zo'n 8 miljard mensen op aarde leven - en talloze andere levende wezens. "Heel weinig daarvan maakt het uit wie de baas is over De Krim en die bereid zijn om degenen die zij lief hebben daarvoor te zien sterven." Daarom, zegt Medea Benjamin, is het "tijd voor vrede."

Dit sentiment wordt gedeeld door Harriet Duurvoort. Deze columnist van de Volkskrant is Woke tot op het bot en is natuurlijk een professioneel Deuger, maar dit gespeel met nucleaire oorlog gaat zelfs haar te ver.

"Cancel me for retweeting this," schrijft zij op haar beurt in het Engels op Twitter. "Dan ben ik maar deugmens af. Ik ben voor vrede. Deze oorlogsescalatie brengt ons te dichtbij een nucleair inferno. Ik ben niet bereid dat risico te nemen. Ondanks dat Putin een fascist is."

Volkskrant-Harriet Duurvoort is klaar met de NAVO-oorlog tegen Rusland: "Dan ben ik maar deugmens af"

Natuurlijk krijgt ze flink wat kritiek van mede-Deugers. Zo is er een gestoorde gek die haar ervan beschuldigt dat ze stiekem gewoon "voor Rusland!" is. Haar reactie daarop is terecht: "We hebben het morele recht niet om een nucleair conflict te riskeren. Geen enkel mens heeft dat. Dit gaat niet alleen om ons, het gaat ook om de totale destructie van de natuur."

Weer een ander wordt heel boos. Want zou Duurvoort dat ook zeggen als het om Nederland ging? Het juiste antwoord daarop is natuurlijk tweeledig: ten eerste gaat het niet om Nederland en is het onze strijd niet. En ten tweede, nou, dat deel van het antwoord wordt perfect (ja, echt) verwoord door Duurvoort:

Volkskrant-Harriet Duurvoort is klaar met de NAVO-oorlog tegen Rusland: "Dan ben ik maar deugmens af"

"Als ik in een ander deel van de wereld zou wonen, zou ik er niet de toekomst van de mensheid en de vernietiging van de natuur om op het spel willen zetten," legt ze uit. "Bovendien stikt het in de wereld van dit soort conflicten waar niemand iets om geeft."

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dat laatste is natuurlijk wel een goed punt. In Europa wordt ons steeds verteld dat we het heel belangrijk moeten vinden, maar in de rest van de wereld (buiten de VS om) vinden ze het allemaal een volstrekt irrelevant conflict. Niet zo gek, want het is heel ver van hen af... én er zijn inderdaad heel veel andere vergelijkbare conflicten in wereld; conflicten die voor óns op onze beurt onbelangrijk zijn (en waarom niemand zich druk maakt in onze politiek én de media).

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties