Screen Shot 2022 06 30 at 110456

Voorzitter Nederlandse Politie Bond gaat vol anti-boeren: 'Dit is een aanval op de democratie'

Politiekjun 30 2022, 9:30
Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, beweert bij Nieuwsuur dat de zogenaamde "boerenopstand" onderhand "een aanval op de democratie" is geworden. Want, zegt hij, de boeren worden nu gesteund door "anti-overheidsdemonstranten." Jawel, de zittende macht gaat nu werkelijk los. Alles wordt van stal gehaald om de boeren en andere critici van de regering te demoniseren.
Het is duidelijk dat de zittende macht extreem bezorgd is over wat de boeren doen. De zogenaamde "boerenopstand" kan namelijk weleens een bredere beweging inluiden tegen het wanbeleid - de afbraak van de rechtsstaat, de afschaffing van democratische instemming, etc. - van de kabinetten Rutte. En dus gaan ze nu vol op het orgel tegen de boeren. Alles wordt van stal gehaald. Er wordt keihard met modder gegooid, boeren worden weggezet als héle hooligans en hálve terroristen... en nu beweert de voorzitter van de Nederlandse Politie Bond zelfs dat de boerenacties een "aanval op de democratie" zijn.
Dit is wanstaltig. Ten eerste natuurlijk omdat het ranzige retoriek is van een pion van de machthebbers - een pion die overduidelijk propaganda gebruikt om critici de mond te snoeren.
Maar het is óók walgelijk omdat het begrip 'democratie' blijkbaar helemaal niets meer betekent. Democratie is het idee dat de burger beslist wat er gebeurt. Maar dat is in Nederland helemaal niet het geval. De elites besluiten dat stikstof een probleem is en dat de boeren kapot moeten. De burger heeft daar nooit over gestemd - dit soort dingen worden besloten na verkiezingen. Sterker nog, als hier wel een referendum over gehouden wordt is het volstrekt duidelijk dat de boeren op de volledige steun kunnen rekenen van de rest van de Nederlanders. Misschien dat een paar D66'ers, GroenLinksers, en PvdA'ers er anders over denken, maar dat is het dan wel.
En trouwens, de macht kan wel zeuren dat het illegaal, ongeldig, en heel erg is om je te verzetten tegen de macht, maar dat zegt de macht altijd. Het zou een beetje vreemd zijn als de mácht zegt - de heersende klasse: oh ja, verzet je maar ferm tegen wat we van plan zijn! Heel goed. We juichen het toe.
Natuurlijk doet 'de macht' dat niet. Nu niet. 50 jaar geleden niet. 100 jaar geleden niet. 1000 jaar geleden niet. 2000 jaar geleden niet. Nooit. De macht is er voor de macht en heeft een absolute hekel aan alles en iedereen die daar tegen in gaat.
Maar dit betekent niet dat de mensen die daar 'tegen in gaan' dus fout bezig zijn, laat staan dat wat ze doen een "aanval op de democratie" is. Deze regering heeft dat democratische karakter al lang verloren. Het referendum is weggestemd. Er wordt gelogen en bedrogen. Kiezers wordt iets beloofd, maar na de verkiezingen wordt die belofte meteen geschonden. Het eigendomsrecht wordt boeren ontnomen. In het toeslagenschandaal is de rechtsstaat afgeschaft en zijn mensen bewust kapotgemaakt door de staat.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Overigens is die term "anti-overheid" natuurlijk sowieso erg vreemd. De overheid ontleent haar macht aan burgers, niet andersom. Als die burgers klaar zijn met een bepaalde overheid hebben ze het volledige recht om dat te laten merken, om vreedzaam in actie te komen, en op vreedzame wijze af proberen te komen van die overheid. Het probleem is niet dat er 'anti-overheidsdemonstranten' zijn, maar dat de overheid anti-burger lijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten