farmer g4a69e6ba3 1920

VVD-coryfee en voormalig minister Henk Kamp mengt zich in de stikstofdiscussie: Geen gedwongen uitkoop van boeren

Politiekapr 02 2023, 15:00
Voormalig minister Henk Kamp vindt dat het gedwongen uitkopen van boeren niet de oplossing is voor het stikstofprobleem. In de uitzending van WNL Op Zondag op NPO 1 zegt Kamp dat de focus moet liggen op het benutten van de mogelijkheden die er zijn voor vrijwillige uitkoop. Kamp vindt dat het gedwongen uitkopen van boeren als laatste redmiddel ingezet moet worden indien de stikstofdoelen niet worden gehaald.
De VVD-coryfee vindt dat het CDA de juiste weg bewandelt door het coalitieakkoord op korte termijn te willen heronderhandelen op het gebied van stikstof. Kamp denkt dat samenwerking en het versnellen van het stikstofbeleid het beste resultaat van de stikstofreductie kunnen opleveren. Eurocommissaris Sinkevicius stuurde afgelopen week een stikstofbrief naar stikstofminister Christianne van der Wal met de boodschap niet te treuzelen met de stikstofaanpak. Kamp vindt dit “een botte brief. We worden tegengewerkt door de Europese Commissie. We moeten juist geholpen worden”, aldus Kamp.
Kamp is van mening dat Brussel het kabinet tegenwerkt, terwijl ze juist mee zouden moeten werken. “Die moeten in de meewerkstand worden gezet. En agrarische organisaties kunnen wel voortdurend tegenstand geven, maar daar schieten we ook niets mee op”, aldus Kamp.
Kamp vindt dat de stok achter de deur van gedwongen uitkoop niet gebruikt moet worden. Hij vindt dat er zich genoeg mogelijkheden voordoen voor vrijwillige uitkoop en dat de focus daarop moet liggen om het stikstofprobleem zo snel mogelijk op te lossen. Met deze uitspraken van de voormalig VVD-minister wordt er nog wat meer olie op het vuur gegooid, het is wachten tot er een D66-coryfee ergens opduikt om dit weer compleet de andere richting op te spinnen.
Nu ook de buitenwacht van de VVD zich gaat roeren in de discussie is het nog maar de vraag waar deze “crisis” binnen het kabinet zal eindigen. Alle coalitiepartijen staan op verlies en het laatste wat ze nu willen is verkiezingen. Het is te hopen dat het CDA zijn verantwoordelijkheid neemt en zo snel mogelijk de stekker uit het kabinet zal trekken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten