cora van nieuwenhuizen

VVD's draaideurpolitiek vol van belangenverstrengeling: De Energiedans van Cora van Nieuwenhuizen

Politiekdec 27 2023, 19:00
En daar gaan we weer! De VVD laat opnieuw zien hoe ze de kunst van belangenverstrengeling tot een hoger niveau tilt. Cora van Nieuwenhuizen, voormalig minister van Infrastructuur, is het nieuwste voorbeeld van deze onsmakelijke politieke dans. Beweerde ze eerst met droge ogen dat ze als minister 'nooit beleidsinhoudelijk bemoeienis met energie' had gehad, blijkt nu dat ze regelmatig aanschoof bij topoverleg over de energiesector. En dat terwijl ze al wist dat ze lobbyist zou worden voor energiebedrijven. Als dit geen belangenverstrengeling is, wat dan wel?
Laten we de feiten eens op een rij zetten. Documenten die de NOS en Nieuwsuur na een lange procedure wisten te bemachtigen, onthullen dat Van Nieuwenhuizen volop betrokken was bij de energiebesprekingen. Dit terwijl ze al bezig was met haar overstap naar de energiesector. Hoezo geen belangenverstrengeling? Ze beweert dat ze na juli 2021 geen energiegerelateerde zaken meer behandelde, maar wat blijkt? Ze bleef gewoon informatie ontvangen en nam deel aan klimaat- en energiebesprekingen.
Deze zaak stinkt aan alle kanten. Het toont maar weer eens aan hoe VVD'ers de politieke arena gebruiken als springplank voor lucratieve banen in sectoren waar ze eerst verantwoordelijk voor waren. En het ministerie? Dat werkt lekker mee door pas na twee jaar de gevraagde documenten te verstrekken. Wat een transparantie!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit is hét voorbeeld van hoe het niet moet in de politiek. Het vertrouwen in de politiek en overheid wordt zo wel heel erg op de proef gesteld. Cora van Nieuwenhuizen heeft met haar acties niet alleen zichzelf, maar ook de integriteit van onze politiek te grabbel gegooid. En dat de VVD hier wederom bij betrokken is, verbaast eigenlijk niemand meer. Wanneer gaat de VVD eindelijk eens leren dat de politiek geen speeltuin is voor persoonlijk gewin?"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten