prison gaed6702a5 1920

Een land in verval: Criminelen lopen vrij rond terwijl gevangenissen uitpuilen!

Binnenlanddec 27 2023, 18:00
In een verbijsterende vertoning van incompetentie en wanbeheer laat de Nederlandse justitie zien hoe het niet moet. Onze gevangenissen en tbs-klinieken puilen uit, en het gevolg? Veroordeelden, waaronder potentiële gevaarlijke individuen, lopen vrolijk vrij rond omdat er simpelweg geen plek meer is om ze op te sluiten. Het is de ultieme farce van een falende overheid. Nee dit is geen grap!
Minister Weerwind van Rechtsbescherming, een D66'er natuurlijk, probeert het schip drijvende te houden met een pakket noodmaatregelen. Maar laten we wel wezen, dit is een druppel op een gloeiende plaat. Hij geeft zelf toe dat de situatie nijpend is, maar zijn woorden bieden weinig troost. Het is alsof je probeert een huisbrand te blussen met een tuinslang.
Het is een regelrechte schande dat ongeveer 150 tbs-gestelden, die dringend behandeling nodig hebben, in gevangenissen zitten te verpieteren. En alsof dat nog niet genoeg is, mogen honderden veroordeelden die zichzelf moeten melden voor een gevangenisstraf, gewoon buiten blijven rondlopen. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?
En laten we het nog even hebben over de zogenaamde 'zware jongens' die wel een cel kunnen krijgen. Dit is een wassen neus, een doekje voor het bloeden. Het echte probleem is dat ons justitiële systeem zo lek is als een mandje en dat gevangenen die werkelijk een gevaar vormen voor de samenleving, niet de juiste behandeling krijgen die ze nodig hebben.
Deze chaos is een direct gevolg van jarenlang wanbeleid, bezuinigingen en een complete miskenning van de ernst van de situatie door opeenvolgende kabinetten Rutte. En wie zijn daar de dupe van? De gewone burger, die nu het risico loopt om op straat geconfronteerd te worden met niet-behandelde tbs'ers of ongestrafte criminelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat dit kabinet de ernst van de situatie inziet en daadwerkelijke maatregelen neemt om onze samenleving te beschermen. Dit is niet alleen een kwestie van rechtsbescherming; het is een kwestie van nationale veiligheid. Nederland verdient beter dan dit beschamende schouwspel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten