Screen Shot 2022 08 27 at 085516

Filmpje! Huub Stapel sloopt Cora van Nieuwenhuizen (VVD): '2,5 dagen werk voor 250.000 euro, niet slecht!'

Politiekaug 27 2022, 9:00
Het was gisteren niet zo gezellig bij Op1. Voormalig VVD-politica en minister Cora van Nieuwenhuizen was namelijk uitgenodigd om wat leuk te praten over ditjes en datjes... maar die plannen werden keihard in de prullenbak gegooid door de aanwezige Huub Stapel. De acteur ontmaskerde Van Nieuwenhuizen namelijk live op tv als een gewetenloze graaier. Heerlijke tv.
Als dit soort dingen vaker gebeuren op de NPO met hypocriete politici ga je bijna zeggen: misschien dat we de NPO toch nog maar even moeten behouden. Want wat Huub Stapel gisteren deed met Cora van Nieuwenhuizen was echt geweldig om te zien. 
Stapel sloopte Van Nieuwenhuizen namelijk totaal. Mevrouw oreerde over dat ze uit de politiek stapte en blabla algemeen belang en blabla belangrijk, maar hij wees haar heel snel terecht.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"Als met minder werken meer verdient," stelde Stapel, dan heb je een goede, slimme weg uitgekozen voor jezelf. Jort Kelder zei daarop dat hij "geen idee heeft wat ze nu verdient."
Nou, Stapel weet dat wel - iedereen met kennis van zaken, maar blijkbaar is 'onderzoek doen' niet waar Kelder in excelleert. "Het is 2,5 om 2,5. Dus je werkt 2,5 dagen en er wordt gesproken over 2,5 ton," zei Stapel.
Oeps.
Mevrouw de VVD'er was daar niet blij mee. "Nou, ik vind het een beetje gek om het over mijn salaris te hebben hier." Ja, jij wel. Maar wij niet Cora, mevrouw de lobbyist.
Vervolgens stipte Stapel even het feitje aan dat Van Nieuwenhuizens partij, de VVD, wegrende uit de Tweede Kamer - letterlijk! - toen er een debat zou worden gehouden over de minima, over "een minimale salarisverhoging voor de verpleging."
Volgens Coratje kon hij haar dat toch niet aanrekenen, ze was immers minister niet Kamerlid. Ja. Haha. Leuk geprobeerd Cora. Maar daar trapt niemand in. Het was jouw partij. En dat is het nog steeds.
"Toen rende ze weg," zei Stapel, "en nu gaat ze om dat ze meer geld kan verdienen uit de Kamer." Maar dan wel net doen alsof dat een heel morele afweging was enzo. Alsjeblieft zeg.
Van Nieuwenhuizens vertrekt uit de politiek was nogal controversieel omdat ze zo even overstapte van een ministerschap naar hooggeplaatste vrouw bij Vereniging Energie Nederland. Dat was in strijd met wat er afgesproken was in Den Haag, mevrouw werd feitelijk gewoon lobbyist en ging werken voor een organisatie waar ze hoegenaamd daarvoor 'strikt' en 'streng' was geweest. Kuch, lach, hoest.
Stapel refereerde daar aan het slot van dit fragment ook nog even aan. "Het mocht niet volgens een Europese regel," zei hij. Daarop zei Van Nieuwenhuizen dat het heus wel mocht, maar Jort Kelder zei tussendoor dat er in ieder geval "discussie" over was, wat Hilversum-speak is voor: totaal immoreel.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Hilarisch genoeg werd het presentatie-duo heel ongemakkelijk van al die gerechtvaardigde woede van Stapel. Want, zei Welmoed Sijtsma, dat is niet waar Van Nieuwenhuizen was uitgenodigd. Nee, ze was daar om het over iets anders te hebben (koopkracht). Dus of we het dan ook alleen even daar over willen hebben. Dat mevrouw gewoon jarenlang in de politiek gezeten heeft, geparasiteerd heeft op de belastingbetaler en daar dus tekst en uitleg over zou moeten geven gaat Welmoed blijkbaar boven de pet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten