screen shot 2022 12 19 at 114244

Wanstaltig! Kamerleden en en ambtenaren laten verwarming op 21 graden draaien: maar gaven ons advies van 19 graden!

Politiekdec 19 2022, 9:45
Enige tijd geleden gaf de staat ons het advies onze kachel op maximaal 19 graden te zetten. Voor veel mensen is dat zelfs nog te hoog. Of nou ja, de rekening wordt daardoor te hoog. En dus zetten ze de verwarming lager. Soms zelfs veel lager. 18 graden, 17 graden, 16 graden en zelfs nog lager.
Dieptriest dat dit moet in deze tijden, en dat allemaal omdat het walgelijke kabinet met steun van de Tweede Kamer besloten heeft onze eigen bevolking te straffen voor de Oekraïneoorlog. Maar weet je wat het allemaal nog erger maakt? Het nieuws dat het in de Tweede Kamer zelf én op de ministeries wél lekker warm is. Daar zet de overheid de temperatuur namelijk op 21 graden.
Lekker hoor!
Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat het 20,9 graden was op het ministerie van Algemene Zaken (van premier Rutte en zijn ambtenaren). Bij Economische Zaken en Klimaat (LOL) was het lekker 20,5 graden afgelopen week. En ook in de Tweede Kamer is het héérlijk vertoeven met temperaturen van rond de 21 graden.
Maar óns is verteld de verwarming op maximaal 19 te zetten zodat we minder gas verbruiken. Want Rusland.
Desgevraagd zegt de staat tegen de Telegraaf dat er ook best heel veel plekken van de overheid zijn waar het wél kouder is dan 21. Jawel, er zou zelfs 19 graden gehanteerd worden. Volgens een woordvoerder is het daar zo koud dat mensen met "een sjaal om" aan het werk zijn. In 19 graden met een sjaal om. Geloof je het zelf?
Vervolgens komt er een kulexcuus over dat dit ministerie in een ouder gebouw zit, en dat ministerie daar is iets technisch aan de hand. En zo hebben ze excuus na excuus. Flauwekul, natuurlijk. Als het 'moeilijk' precies te reguleren is zet je de verwarming gewoon maar helemaal uit als je de bevolking vertelt dat ze 'm lager moeten zetten én als je weet dat hele horden mensen de verwarming niet eens aan hebben - of slechts op een graad of 15 om te voorkomen dat ze verkleumen.
Natuurlijk zijn die excuses sowieso flauwekul. Want iedereen kan meekijken met DebatDirect. Zeker bij commissievergaderingen zien we dan dat Kamerleden met enige regelmaat heel relaxt erbij zitten. In een lekker dun shirtje met korte mouwen, bijvoorbeeld.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er wordt online (en offline) vandaag hard gescholden op al die politici en ambtenaren die er lekker warmpjes bijzitten terwijl ze ons in de kou laten zitten. Maar dat heeft geen zin. En trouwens, dit kan toch niet als een verrassing komen?
Was er werkelijk iemand die dacht dat de machtigen onder ons - de mensen die alle belangrijke beslissingen nemen - zélf een beetje verkleumd op de bank gaan zitten? Of op het werk met een dikke jas aan gaan plaatsnemen?
Natuurlijk doen ze dat niet. In de nieuwe werkelijkheid - het nieuwe normaal - dat zij willen creëren zijn er twee bevolkingsgroepen. De 99% is arm, zit in de kou, en komt naar net rond. De overige 1% leeft in grote weelde, is rijk en machtig en doet wat het wil. Raad eens in welke groep politici en hun bevriende ambtenaren die op ministeries werken vallen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten