screen shot 2022 12 08 at 13

WAT EEN SCHOK! Staatssecretaris Van Huffelen stopt met Twitter: 'WANBELEID!'

Politiekjan 29 , 17:00
Hilarischer dan dit wordt het niet. Een lid van het kabinet dat erom bekend staat dat het jaren wanbeleid heeft gevoerd in ons land houdt op met X (voorheen: Twitter) omdat... Elon Musk wanbeleid zou voeren. Dit is écht een zaak van de pot die de ketel verwijt dat 'ie zwart ziet, zeg. Ongelooflijk.
"Ik gooi de app van mijn telefoon af," zegt de staatssecretaris van Digitalisering (LOL!). Ze geeft toe dat ze niet opeens een plotseling reden heeft om dit te doen. Nee. Het zou een "opeenstapeling van gebeurtenissen" zijn.
Wat dit betekent in gewone mensentaal is dat mevrouw even wil deugen én dat het kabinet en de rest van de EU zich voorbereiden op een totaalverbod op Twitter (X). Mevrouw roept namelijk dat het Twitter van eigenaar Musk zich niet aan de nieuwe Europese wetten houden. Volgens Twitter zelf is dat niet waar. Het bedrijf zegt dat het de Europese wetten wél respecteert.
De reden en dat Van Huffelen dit echter als reden opgeeft is dat dit het makkelijker maakt om X straks in de ban te doen.
"We spreken hen aan als ze niet voldoen aan de regels. Vervolgens gaan we in gesprek om te zien of ze eraan werken. Maar bij Musk (X-eigenaar Elon Musk, red.) is dat gesprek nooit ontstaan, hij staat er niet voor open," zegt de heks uit 101 Dalmatians.
"Sinds de overname van Twitter door Musk heerst steeds meer het idee dat het een platform is waar alles moet kunnen," huilt ze ook nog hypocriet. "Als je als platform echt niet aan onze regels wil voldoen, dan is het voor mij tijd om afscheid te nemen."
Zieliger en vooral ook hypocrieter dan dit wordt het natuurlijk niet. Deze vrouw is lid van een regering die steeds weer desinformatie verspreidt over een heel scala onderwerpen. Ze hebben er zo'n puinhoop van gemaakt dat er op 22 november vorig jaar een electorale revolutie is geweest in ons land.
Maar het gedrocht ziet dat heel anders. Ze denkt werkelijk dat het aan haar is om over ánderen te oordelen. Daarbij zet ze natuurlijk vol de aanval in op de vrijheid van meningsuiting.
"Vrijheid van meningsuiting mag op ieder sociaal medium," zegt ze... "Alleen vraagt de Europese wet wel aan dit soort platforms om zich aan een aantal regels te houden. Zodat er moderatie is, dat er geen haatzaaien plaatsvindt en dat het een veilige omgeving voor iedereen is."
Als het niet "een veilige omgeving voor iedereen is" in die zin dat je beledigd voelen opeens "onveilig" is, dan is er dus geen meningsvrijheid. Ik voel me met grote regelmaat namelijk onveilig als ik tweets voorbij zie komen van leden van het nachtmerriekabinet. Met name tweets van Hugo de Jonge zijn in het verleden ronduit angstaanjagend geweest. Maar ook die van D66'ers als Sjoerd Sjoerdsma zijn regelmatig buitengewoon aanstootgevend.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die gekken van het kabinet - en staan we pal achter Twitter. Wij zullen de meningsvrijheid altijd verdedigen. Vind jij dat ook belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons aanvallen op de meningsvrijheid elke dag weer af te slaan!
Maar ja, al die enge mensjes mogen hun denkbeelden wat mij betreft gewoon delen op Twitter. Dat is namelijk de kern van de meningsvrijheid.
Helaas is mevrouw Van Huffelen van D66. Zij heeft dus niets met de meningsvrijheid. Sterker nog, ze háát de vrijheid van meningsuiting. Zij en haar mede-nepdemocraten willen beslissen wat we wel en niet mogen zeggen.
D66'ers zijn dan ook doodeng.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten