shutterstock 1106869442

Betutteling ten top: Schiermonnikoog zonder sigaretten, het ultieme rokersverbod!

Binnenlandjan 29, 18:00
Welkom in het nieuwe Nederland, waar de betuttelstaat regeert en de overheid besluit wat goed voor je is. Het laatste slachtoffer van deze bemoeizucht? Rokers op Schiermonnikoog. Vanaf 1 juli kunnen zij nergens meer op het eiland een pakje sigaretten kopen schrijft het AD. De Spar supermarkt, de laatste bastion van tabaksverkoop op het autovrije eiland, moet stoppen met de verkoop van rookwaren. Een besluit dat niet alleen de rokers treft, maar ook de realiteit van het eilandleven negeert.
Eric Brunekreef, eigenaar van Spar Brunekreef en 'fanatieke niet-roker', heeft het bij het juiste eind. Hij is niet pro-tabak, maar hij begrijpt dat deze beslissing niet zomaar het einde van roken op Schiermonnikoog betekent. In plaats daarvan vreest hij voor een toename van de illegale verkoop. Zonder gecontroleerde verkooppunten zullen rokers hun toevlucht nemen tot minder scrupuleuze methoden om aan hun sigaretten te komen. Wie wordt hier nu echt mee geholpen?
Dit is het typische korte-termijn denken van Haagse beleidsmakers. Ze juichen voor een 'rookvrije' supermarkt, maar negeren de praktische gevolgen. Het verbod op de verkoop van tabak in supermarkten is niets meer dan een symboolpolitiek die de problemen niet oplost, maar verplaatst.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat de overheid stopt met het behandelen van volwassenen als onverantwoordelijke kinderen. Mensen zijn prima in staat om hun eigen keuzes te maken. Ja, roken is ongezond, maar de keuze om te roken is een persoonlijke. Het verbieden van de verkoop van tabak in supermarkten is niets meer dan een betuttelend besluit dat het probleem niet oplost, maar alleen maar verergert. Laten we hopen dat dit niet de toekomst is van ons land, waar vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid worden vervangen door overheidsdictaten en betutteling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten