screen shot 2024 01 16 at 134543jpg

WEF-opperheer Klaus Schwab eist einde aan patriottisme: 'We lopen het gevaar meer egocentrisch te worden op nationaal niveau'

Politiekjan 16, 18:00
De meest afschuwelijke man op aarde, Klaus Schwab van het World Economic Forum, heeft in een speech bij Davos 2024 de aanwezigen verteld dat ze moeten ophouden met patriottisme. Nationalisme, zegt hij, is een gevaar. Die cirkel moet gebroken worden. En we moeten Schwab en zijn vriendjes vertrouwen om een nieuwe wereld op te bouwen.
Als je naar Schwab luistert moet je wel huiveren. De man is werkelijk een karikatuur van een Bond-villain. Hij straalt ontzettend negatieve energie uit, ziet er uit als een op macht beluste Bond-dictator, en praat ook nog eens zo met zijn rare Duitse accent als hij mensen iets in het Engels probeert te vertellen. Het is werkelijk bizar.
Maar die enge man heeft dus wel invloed. Alle rijken en machtigen zijn ook dit jaar naar Davos gekomen om daar te horen wat voor toekomst Schwab en zijn WEF-genoten graag willen zien - en snel een beetje. Mark Rutte is erbij, koningin Maxima ook. Daarna zullen ze braaf uitvoeren wat besproken wordt in Davos, en dus wat Schwab wil. Zo gaat dat immers steeds.
Als WEF-opperheer zijnde geeft Schwab elke jaar in Davos zelf ook een publieke speech. Zo ook dit jaar. Het thema van zijn geraaskal? We moeten ophouden met nationalisme, met patriottisme, en met het danken aan nationale belangen. Globalisme is de toekomst!

Duurzaam

"De lastige uitdagingen die eigenlijk de hoekstenen zijn van ons programma," aldus Schwab die daarmee bevestigt dat de "we" daar in Davos inderdaad een "programma" hebben, "leiden tot onzekerheid, algemene angst en pessimisme. Ze dwingen ons in een modus van korte termijn-crisismanagement ten koste van lange termijn sustainable oplossingen." 
Oftewel, meneer vindt het niet fijn dat er landen zijn waar er wordt gedacht in oplossingen voor problemen waar mensen nu last van hebben. Hij wil dat alles duurzaam en groen gebeurt. Als dat betekent dat mensen wat langer lijden, ach joh, wat boeit het? Die WEF-gangers hebben daar zelf toch geen last van?
"Deze reactionaire aanpak ondermijnt onze collectieve toekomst," ging de doodenge halve of hele communist verder, "en we verliezen het geloof in onze toekomst. We riskeren het veel egocentrischer te worden, zowel op een nationaal als op een individueel niveau."
"Om deze cirkel te breken hebben we behoefte aan een paradigmaverschuiving. We moeten het vertrouwen herstellen. Dat is eigenlijk het thema van onze bijeenkomst. We moeten het vertrouwen herstellen: vertrouwen in onze toekomst, vertrouwen in onze mogelijkheid om uitdagingen te overkomen, en - het belangrijkste van allemaal - vertrouwen in elkaar."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS verzetten we ons met hand en tand tegen het kwaadaardige WEF. Helaas betekent dit dat Big Tech ons keihard bestraft; Big Tech en het WEF zijn namelijk twee handen op één buik. Daarom hebben we JOUW STEUN nodig. Doneer vandaag nog aan DDS via BackMe en help ons het WEF elke dag weer te bestrijden!
Als je heel links bent of heel naïef klinkt dit allemaal misschien best aardig. Het probleem is alleen dat het helemaal niet leuk en lief is. Als je goed oplet zie je namelijk dat hij het de héle tijd heeft over het collectief, over globalisme, dat hij het denken vanuit nationale eigenbelangen vreselijk vindt, en dat hij ook nog eens van mening is dat hij en zijn Davos-vrienden de toekomst even moeten bepalen voor ons.
Het ergste van alles is dat koningin Maxima en premier Rutte in de zaal zitten, hiernaar luisteren, en ongetwijfeld heel bij meeknikken terwijl Klaus dit ronduit communistische verhaal ophangt... en dat ze, als ze terug zijn in ons land, hun best gaan doen om het in de praktijk te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten