dh 00115

Wierd Duk voorspelt: FVD en PVV gaan verrassen dankzij jongeren en sociale media!

Politieknov 22 2023, 18:00
Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft via X zijn voorspelling voor de Tweede Kamerverkiezingen prijsgegeven en trekt daarin een logische conclusie. Forum voor Democratie (FvD) gaat dankzij jongeren en de kracht van sociale media verrassen waarbij het kan rekenen op veel stemmen van studenten.
In zijn '2 cents' op X laat Duk weten dat met name de PVV, Forum voor Democratie en D66 het beter zullen doen dan verwacht. Hij prijst de campagne van D66-leider Jetten en voorspelt dat jongeren voor een verrassing gaan zorgen door op de PVV en FvD te stemmen.
Duk gaat zelfs zo ver om te voorspellen dat de PVV de grootste partij van Nederland zal worden, gevolgd door de partij van Frans Timmermans met GL/PvdA op de tweede plaats, de VVD op de derde plaats, en het NSC van Pieter Omtzigt als vierde partij. Hij eindigt met de uitdagende woorden: "Now, prove me wrong."
Eerder bleek al uit de nationale studentenverkiezingen dat PVV en FvD goed scoren onder scholieren. FvD voert daarnaast als een van de weinige partijen opnieuw een sterke online campagne, iets waar de partij sinds de oprichting in uitblinkt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In reactie op Duk werpt Jan Roos een realistische kanttekening op. Hij voorspelt dat de VVD wint met slechts een paar stemmen verschil. Dit zou betekenen dat Dilan premier wordt en mogelijk in een coalitie terechtkomt met PvdA-GL, NSC en D66. Zelfs als de PVV de grootste partij wordt, kan dit volgens Roos nog steeds een mogelijk scenario zijn. "Dan krijgen we dus dezelfde ellende als de afgelopen 13 jaar." Hoe dan ook, de verkiezingen van vandaag zijn historisch en het wordt spannend om te zien welke partij vanavond als de grootste uit de bus komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten