michael van der galien de dagelijkse standaard column

-Michael van der Galien- 'Strategisch stemmen? Je jaagt Dekker, Van Houwelingen en mogelijk Van Meijeren de Kamer uit!'

Politieknov 22 2023, 8:00
'Strategisch' op de PVV stemmen is oliedom: je riskeert dat je Dekker, Van Houwelingen én Van Meijeren kwijtraakt
Er zijn enkele FVD-leden, -sympathisanten en -kiezers die blijkbaar overwegen om morgen op de PVV te stemmen. Het grote doel: die partij de grootste te maken.
Dommer dan dit wordt het niet.
Ik heb al 1.000 keer gezegd dat de PVV niet mag mee regeren, zéker niet als die partij de grootste wordt. De andere partijen gaan gewoon geen premier Wilders accepteren. Nu niet, nooit niet.
Maar daar komt nog een ander punt bij. Als je als FVD'er op de PVV stemt riskeer je werkelijk dat we een paar van de beste Kamerleden die er zijn kwijt raken.
Het is niet zo dat FVD op 15 zetels in de peilingen staat en we, ach, best één of twee kunnen missen. Nee. FVD staat op 5 zetels, bij sommige op 4, en bij weer andere peilers zelfs op 3. Dit is de top 5 van FVD:
Dekker is een heerlijke frisse wind. Heel veel mensen willen hem echt in de Kamer zien. Van Houwelingen is een pitbull die ongelooflijk belangrijk werk heeft verricht om de ware aard van de relatie tussen Den Haag en het WEF publiek te maken. En Van Meijeren is misschien wel (na Thierry Baudet) de moedigste van allemaal. Deze man zie je steeds weer in debat gaan met alle linkse Woke gekken, in de Kamer. Hij staat altijd pal voor zijn overtuigingen. Niemand lult hem onder de tafel.
Maar door op de PVV te stemmen omdat je denkt dat dit "strategisch" is raken we die geweldige Kamerleden mogelijk kwijt. Ja, dat is wat we riskeren door 'strategisch' te stemmen. Het einde van het Kamerlidmaatschap van een paar mensen die de afgelopen periode van ongelooflijk groot belang zijn geweest.
En wat krijg je daarvoor terug met je 'strategische' stem? Regeringsdeelname van de PVV? Nee. NSC (Omtzigt), GL-PvdA (Timmermans), én VVD (Yesilgöz) hebben al duidelijk gemaakt dat ze niet gaan regeren met de PVV. Nu niet, nooit niet.
Wat je dus terugkrijgt voor het beëindigen van de politiek carrieres van Dekker, Van Houwelingen en misschien zelfs van Van Meijeren is een totaal onbekende, niet invloedrijke, nutteloze PVV'er die nooit in de Kamer dacht te zullen komen en die daar eerst en vooral als overbodig zitvlees gaat functioneren.
Strategisch stemmen? Ga je schamen. Dommer dan dat kun je écht niet worden
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten