shutterstock 1124719943

Wow! PVV én FVD de grootsten bij Scholierenverkiezingen: de jeugd heeft de toekomst!

Politieknov 21 2023, 19:00
Heel goed nieuws! Onder scholieren zijn PVV én FVD de grootste partijen van het land. Ja, dat lees je goed. Niet de ene ten koste van de andere. Nee, de twee partijen trekken onderen jongeren gezamenlijk op. Ze zijn allebei groter dan álle kartelpartijen. De VVD moet genoegen nemen met de derde plek onder scholieren.
Als de verkiezingen alleen onder jongeren zou zijn kwam de PVV uit op 25 zetels. Daarmee is die partij de grootste onder jongeren. Maar het verschil met de nummer twee is niet zo groot. FVD kreeg namelijk meer dan 13% van de stemmen, wat goed zou zijn voor 21 zetels.
Natuurlijk zijn PVV'ers en FVD'ers bijzonder te spreken over deze uitslag. Met name FVD vindt het geweldig. Niet zo gek, want het bewijst dat de partij het héél goed doet onder de nieuwe generatie... én dat er morgen weleens een betere uitslag neergezet kon worden dan verwacht, met name als jongeren in grotere aantallen komen stemmen dan de kartelmedia denken.
De VVD blijft staan op 17 virtuele jongerenzetels. Dat is opvallend, want die partij kreeg in 2021 nog 32 virtuele zetels. Daarmee was de partij toen veruit de grootste onder scholieren en MBO'ers. Nu is dat niet eens bijna het geval meer. De achterstand op de PVV is 8 'zetels,' en op FVD ook nog 4.
Het is te hopen dat dit veel goeds voorspelt voor morgen. En ja, dat is best mogelijk. Er hebben namelijk 143.991 scholieren en studenten op 397 onderwijsinstellingen gestemd. Dat zijn er meer dan ooit. Het is een absoluut record... 
En dát betekent natuurlijk dat deze verkiezingen flink leven - niet alleen onder 'ouderen,' maar ook onder jongeren. Gaan we morgen zien dat zij een significante impact gaan hebben en in grote aantallen op FVD én de PVV stemmen?
Hoop doet leven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten