gestapo joden

Wilders citeert boze en teleurgestelde Joodse man: "Joden zijn voor immigranten varkens en monsters"

Politiekmrt 12 , 7:54
De Joodse gemeenschap in ons land zou volgens De Telegraaf "in shock" zijn "na de beschamende incidenten rond de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam." Daarom heeft de krant gesproken met een oude Joodse man, Mattie Tugendhaft. Die man weet te zeggen: "Ik voel me terug in '40-'45. Zijn woorden worden aangehaald door Geert Wilders die er blijkens zijn tweets net zo over denkt.
Al maanden is het onrustig in Nederland, in de politiek en op sociale media inzake Israël, de Palestijnen, en mogelijk antisemitisme in ons eigen land, met name van immigranten uit moslimlanden. Voor Geert Wilders is dit een onderwerp waar hij buitengewoon gepassioneerd over is en dat hem ook nog eens flink wat stemmen oplevert, dus winwin.
Vandaag citeert wilders uit een gesprek dat Wierd Duk had met een 86 jaar oude Joodse Nederlandse man. Die man, Mattie Tugendhaft, laat optekenen door Duk dat "dit mijn wereld niet meer [is]." Ook stelt hij de demonstraties bij de opening van het Holocaustmuseum voor hem betekenen dat hij zich terugvoelt in de periode 1940-1945.
Vervolgens gaat Tugendhaft even flink los op de immigratiepolitiek in Nederland die er volgens hem voor gezorgd heeft dat het antisemitisme is toegenomen. "Ik ben 86, mij kunnen de reacties niet meer schelen dus ik ga er hard in en ik zeg het gewoon," aldus Mattie. "We hebben grote groepen antisemieten binnengehaald. Zo zijn die mensen opgevoed. De Joden zijn voor hen varkens en monsters."
Wilders citeert die uitspraak en zet het hele interview met Mattie zelfs op X:

Mattie Tugendhaft (86): “Ik ben 86, mij kunnen de reacties niet meer schelen dus ik ga er hard in en ik zeg het gewoon: we hebben grote groepen antisemieten binnengehaald, zo zijn die mensen opgevoed: de Joden zijn voor hen varkens en monsters.”

Image
6.0K
Reply
Natuurlijk is het niet netjes dat ze de opening van het Holocaustmuseum hebben gebruikt om te demonstreren. Maar laten we eerlijk zijn, we moeten niet net te doen alsof de huidige situatie ook maar een beetje te vergelijken is met de nazi-bezetting van ons land. Het is totale gekkigheid om die periode weer aan te halen (ongetwijfeld omdat het goed bekt en voor impact zorgt in de maatschappij).
In die periode werden Joden door de Duitsers met geweld uit huizen gehaald. Ze werden op straat doodgeschoten als ze zich ook maar een beetje verzetten, en als ze wel meewerkten werden ze naar concentratiekampen gebracht waar de overgrote meerderheid op brute wijze vergast werd. Vóór die geplande massamoord werden Joden uitgesloten van het dagelijks leven. Ze mochten geen zaken meer doen met 'Arische' Nederlanders, ze werden uit hun werk gegooid, mochten niet lesgeven, en ga zo maar verder.
Het is begrijpelijk dat De Telegraaf de demonstratie bij het Holocaustmuseum gebruikt om mensen lekker wat extra tegen elkaar op te zetten en een klimaat te creëren waarin mensen als Mattie denken dat het nazisme voor de deur staat, maar het is natuurlijk je reinste flauwekul. Ja, er stonden een paar mensen te demonstreren. Sommigen hadden zorgwekkende vlaggen bij zich en zeiden dingen die niet door de beugel konden. Terwijl anderen het verkeerde moment hadden uitgekozen om terechte kritiek te uiten op het wanbeleid van Israël in Gaza.
Maar als je de beelden bekijkt moet je wel heel emotioneel instabiel zijn om dit te vergelijken met de holocaust en te denken dat we letterlijk in die situatie zitten weer. Hou op zeg. Er zijn een paar boze demonstranten. Oke. Identificeer de gekken die duidelijk antisemitisch zijn en zet ze eruit als ze geen Nederlands paspoort hebben. Maar laten we de situatie ook weer niet overdrijven. De Gestapo rijdt niet door het land om mensen op te pakken.
We zien nu twee problemen. Ten eerste is er het probleem dat we mensen naar Nederland hebben gehaald die weinig of niets met onze cultuur hebben... en die juist hun geïmporteerde waarden aan ons willen opleggen. Maar aan de andere kant, dus ten tweede, zie je ook dat er mainstream media en politieke partijen zijn die de situatie bewust opzwepen om daar garen bij te spinnen. Voor de partijen betekent het extra zetels, voor de media extra lezers en dus extra geld.
Ja, zo simpel is het. Natuurlijk worden de beelden dan ook weer gebruikt door Israël zelf om terechte kritiek op het Gazabeleid in de kiem te smoren. Je ziet die radicaal-islamitische engnekken met knettergekke vlaggen zwaaien, en je weet dus ook wat dat voor effect heeft op de psyche van Westerlingen én Israëliërs. Laat dat flink vaak zien en je zorgt ervoor dat kritiek op Israël maar niet meer geuit wordt óf gelijk wordt gesteld aan dit soort islamistische gekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten