geert wilders pvv 9o1a6895

Wilders' slijmactie bij koning Willem-Alexander: wanhopige poging om mainstream te worden

Politieksep 21 2023, 16:00
Oh, wat was Geert Wilders toch ongelooflijk beleefd tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen 2023. In een poging om de gunst van het volk (en wellicht een plekje in een toekomstige coalitie) te winnen, vroeg hij op wel héél nederige wijze aan koning Willem-Alexander om zijn loonsverhoging van € 55.000,- toch vooral aan zich voorbij te laten gaan. Natuurlijk moet de koning dat doen. Maar kan dat verzoek wat minder nederig ingediend worden?
Laten we eerlijk zijn: sinds wanneer is Wilders de man van zoete woordjes en beleefde verzoekjes? De PVV-voorman, die normaal gesproken geen blad voor de mond neemt, leek opeens meer op een schoothondje dan op de pitbull die we gewend zijn. En dat allemaal om de koning, die zijn riante salaris krijgt zonder ook maar een vinger uit te steken, te vragen om een beetje solidariteit te tonen met de gewone Nederlander.
Het is overduidelijk: Wilders heeft zijn zinnen gezet op de verkiezingen van 22 november 2023 en hoopt vurig op een plekje in de regering. Maar door zo overduidelijk te slijmen bij het koningshuis, riskeert hij zijn geloofwaardigheid bij zijn achterban te verliezen.
Want laten we wel wezen, Nederlanders zijn al lang klaar met het koningshuis en de exorbitante bedragen die daar jaarlijks naartoe gaan. Kijk naar al die peilingen waaruit steeds weer blijkt dat de sympathie voor het koningshuis razendsnel afneemt. En nu lijkt Wilders, in een wanhopige poging om mainstream te worden, die kritische houding overboord te gooien en deze vraag te stellen op de toon van knécht die bang is slaag te krijgen als hij een iets te grote mond opzet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat het kartel op alle mogelijke manieren aangepakt moet worden. Wij kruipen voor NIEMAND. Maar dit betekent dat we jouw hulp nodig hebben om DDS in de lucht te houden, want datzelfde kartel straft ons op alle mogelijke manieren. Help ons daarom! Steun DDS. Doneer aan ons via BackMe en help ons het kartel aan te pakken! En wil je twee vliegen in 1 klap slaan? Gebruik dan deze link om de campagnekas van FVD te steunen: een deel ervan wordt dan aan DDS gegeven!
Het is te hopen dat de PVV-achterban door deze doorzichtige actie heen prikt en Wilders ter verantwoording roept. Want als dit de nieuwe koers van de PVV is, dan kunnen ze net zo goed op de traditionele partijen stemmen. Ook die kruipen voor deze - totaal impopulaire, egoïstische - koning. De PVV hoeft dat niet te doen. Daar hebben we al die andere partijen al voor. De PVV is bedoeld om fel te zijn, om hard te zijn, om pal te staan voor het Nederlandse volk.. en om achterlijkheid, arrogantie, en de kleptocratie aan te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten