baudet en wilders

Met de aanval op Baudet heeft Wilders het dominante 'systeemnarratief' omarmt om salonfähig te worden

Politieksep 21 2023, 17:00
Bij de Algemene Beschouwingen verwachten we krachtige standpunten en heldere beleidsvisies, toegespitst op de meest urgente kwesties van ons land. Wat we dit jaar echter kregen was een opmerkelijke zijstap, toen Geert Wilders (PVV) zich op het terrein van maanlandingen en 9/11 begaf tijdens een confrontatie met Thierry Baudet (FVD). Een vreemde keuze? Niet als je het aan Baudet vraagt.
Volgens de FVD-leider bij POWNED is het kristalhelder wat Wilders met deze move beoogt. Hij zou hiermee het dominante 'systeemnarratief' omarmen, en daarmee aantonen dat hij niet langer de rebelse, kritische stem tegen het establishment is. Integendeel, Wilders zou volgens Baudet hiermee juist laten zien dat hij klaar is voor een plekje binnen de gevestigde orde.
Baudet ziet in de uitlatingen van Wilders gisteren een teken van conformisme. Een signaal aan de gevestigde partijen: “Kijk, ik speel mee. Ik ben niet zo radicaal als jullie denken.” In plaats van vast te houden aan de kritische bevraging van de overheid en het bestaande beleid, lijkt Wilders nu voor de veilige route te kiezen. Een route die hem wellicht dichter bij de macht brengt, maar tegelijkertijd verder weg van de kritische burger. Baudet vindt dit jammer.
Dit manoeuvre komt Baudet natuurlijk goed uit. Terwijl Wilders flirt met de VVD en het partijkartel, presenteert Baudet zijn FVD als de échte alternatieve stem in Den Haag. Hij roept op om de aandacht te verschuiven van politiek theater naar concrete oplossingen voor de problematiek in ons land. Gisteren was een historische dag Baudet heeft officieel het stokje van Wilders overgenomen. Wilders is nu helaas salonfähig geworden. Of dit Wilders een plekje gaat opleveren in de nieuwe regering is nog maar de vraag. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Met de naderende cruciale datum van 22 november op de kalender, is het evident dat de politieke messen worden geslepen. Of de analyse van Baudet juist is, zal de tijd leren. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de spanningen in het politieke landschap toenemen en dat de strijd om de gunst van de kiezer heviger dan ooit is. Eén ding is zeker: De komende tijd zal onthullen wie werkelijk voor verandering staat en wie slechts meedanst met het establishment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten