Screen Shot 2022 10 30 at 134837

WNL op Zondag houdt kleurloos debat zonder Forum voor Democratie, BBB en SP

Politiekfeb 26 2023, 14:00
Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat we binnenkort weer naar de stembus mogen. Voor die gelegenheid heeft ook WNL dit jaar weer een debat georganiseerd. De lijsttrekkers voor de Eerste Kamer zijn te gast bij Rick Nieman om te debatteren over onder andere migratie, stikstof en de koopkracht. Het is echter wel enorm schandalig dat partijen als Forum voor Democratie, BBB en bijvoorbeeld ook de SP niet zijn uitgenodigd voor het WNL feestje.
In eerste instantie krijgen we stevige spierballentaal van Annabel Nanninga die namens JA21 de eerste stelling over migratie verdedigd. Edith Schippers is het nagenoeg eens met Nanninga maar schuift het probleem af op de premier, de VVD’er wil voornamelijk Mark Rutte aan het werk zetten door het gesprek aan te gaan in Europa.
De verschrikkelijke demoniseer drammer van Groen Links, Paul Rosenmöller ziet alle migratie wel zitten. Ook gemeenten dwingen om verplicht asielzoekers op te gaan vangen is voor de communist van Groen Links een uitstekend idee. De man die hoopte dat de wond van Pim Fortuyn zo diep zou zijn, dat het bloeden niet zou ophouden vindt nu dat voornamelijk de PVV zand in de ogen strooit en dat het onmenselijk en onacceptabel is dat mensen in Ter Apel buiten moeten slapen.
Marjolein Faber (PVV) haalt vooral de gevolgen van de asielwet aan, volgens Faber zou de VVD bijvoorbeeld niet het echte verhaal vertellen. De asielwet gaat er gewoon komen, denkt Faber. Onlangs is er nog een 70 jarige vrouw vermoord door een asielzoeker en groeit bijvoorbeeld het aantal aanrandingen en inbraken door de komst van extra asielzoekers.
De discussie over stikstof is helemaal idioot te noemen. Schippers stemt niet mee met de stelling want de stelling is volgens haar polariserend, wel voegt ze er aan toe dat het halveren van de veestapel iedereen in de gordijnen jaagt. D66 daarentegen grijpt de kans aan om nog maar eens hun radicale anti boeren standpunt in te nemen. “Nederland is de megastal van Europa”. Paul van Meenen (D66) is sowieso wel aardig op dreef en neemt als enige in het debat minachtende woorden in de mond. Zo is de PVV volgens hem “guur”. De man heeft overduidelijk geregeld bij Sigrid Kaag op schoot gezeten.
Het debat was verder niet bepaald memorabel te noemen. Zonder het vuurwerk van Forum voor Democratie of de SP was het vooral weer een “gezellig rechts” WNL feestje. Gezien de peilingen was het natuurlijk lastig om de PVV niet uit te nodigen, maar de rest van de partijen die voor een vurig debat hadden kunnen zorgen hebben helaas geen uitnodiging gehad van de “vrolijk rechtse” zender WNL.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten