dilan y

Yesilgöz Onder Vuur: Politiebonden eisen stop jaarlijkse verlengingen van wapens

Politiekfeb 05, 10:00
De tragische dubbele moord in Weiteveen voert de druk op minister Dilan Yesilgöz van Veiligheid en Justitie op om radicale hervormingen door te voeren in het systeem van wapenvergunningen in Nederland. In een land waar de wet op de wapenbezitting strenger is dan ooit, onthult de gruwelijke moord op Sam en Ineke door een wapenbezitter met een vergunning de gapende gaten in het toezicht en controle door de politie. En nu, in een wanhopige poging om een herhaling van dit drama te voorkomen, roepen de vier machtige politiebonden op tot een revolutionaire stap: verplaats het toezicht op wapenvergunningen naar een andere instantie, misschien zelfs Defensie schrijft het AD.
Het is duidelijk dat de huidige situatie onhoudbaar is. De politie, overbelast en onderbemand, kan de jaarlijkse controles van wapenbezitters niet aan. De commissie Van Dam sloeg eind 2022 al alarm over het falende toezicht. De administratieve rompslomp rondom de wapenvergunningen is een farce geworden, een bureaucratische nachtmerrie die de veiligheid van de burger in gevaar brengt. De ironie wil dat de verdachte, Richard K., de daad pleegde met wapens waarvoor hij geen vergunning had, wat de inefficiëntie van de huidige controles onderstreept.
Minister Yesilgöz, geconfronteerd met deze ontnuchterende realiteit, heeft beloofd de zaak 'serieus' te nemen en is bezig met een breed onderzoek naar het wapenstelsel. Maar is dat genoeg? Is dit niet gewoon een ander voorbeeld van politieke voet-trekkerij terwijl de veiligheid van de burger op het spel staat?
De oproep van de politiebonden is duidelijk: het is tijd voor een radicale herziening. Zij pleiten voor een systeem dat niet alleen de veiligheid waarborgt, maar ook de ondraaglijke last verlicht die nu op de schouders van onze politiemacht rust. De tragische gebeurtenissen in Weiteveen mogen niet voor niets zijn geweest; ze moeten een katalysator zijn voor verandering.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dat walgelijke kartel en de walgelijke kartelspelletjes. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het wanstaltige kartel en karteldieren als Omtzigt elke dag weer te bestrijden.
Dus, minister Yesilgöz, de tijd van overpeinzingen is voorbij. De natie kijkt toe, wachtend op actie. Zal ze de moed hebben om het roer radicaal om te gooien, of zullen we blijven steken in een systeem dat faalt ons te beschermen? Het is hoog tijd dat de overheid stopt met het belachelijke beleid van jaarlijkse verlengingen en een systeem introduceert dat daadwerkelijk in dienst staat van de veiligheid van de burger. Het volk eist geen halve maatregelen, maar een resolute daadkracht die een einde maakt aan de cyclus van falen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten