caroline van der plas bbb 9o1a6855 63ff99f315e30

"Ze heeft niets meer te verliezen" - NPO over Caroline van der Plas

Politiekjan 18 , 14:00
Wat? De dames en heren van WNL Vandaag hebben vandaag geprobeerd om Caroline van der Plas te analyseren en uit te leggen waarom ze zo in de politiek staat als ze doet. Hun conclusie? Ze is een vrouw die niets meer te verliezen heeft. Haar man immers overleden en tja, ach, dat is het dan wel.
Geerten Waling mocht als 'expert' langskomen om over Caroline van der Plas te vertellen. Waarom werkt ze zo hard? Hoe kan het dat ze in haar eentje zo'n partij kan leiden en zoveel kan doen? Nou, zijn oplossing is best simpel: ze is eigenlijk heel zielige vrouw. Ze werkt keihard, ze verliest zich in haar werk, omdat haar man is overleden. Zo heeft ze toch nog iets te doen en hoeft ze niet na te denken over haar leven.
In Nederland anno 2024 willen we mensen altijd sneu vinden. Zielig. Ze moeten altijd worstelen. Iemand die goed is in wat hij of zij doet vinden we alleen interessant als diegene ook heel erg lijdt. Iemand die het fijn vindt om hard te werken en een impact te hebben vinden we maar vervelend.
En dus moet bij Van der Plas alles gereduceerd worden tot: ze is een weduwe. Iedereen die een gelukkig huwelijk heeft weet dat het vreselijk is of moet zijn om je partner te verliezen. Maar om haar nu te reduceren tot een zielige oude vrouw die hard werkt omdat ze anders elke dag tranen met tuiten huilt? Dat slaat ook weer nergens op:

Caroline van der Plas is zielig

"Ze mist haar man enorm," aldus Waling. "Dat is volgens mij waarin je de drive van Caroline van der Plas kunt verklaren: het niet willen voelen van die pijn, van het verdriet. Daarom werkt ze."
Dat is wat apart. Ze schrijft namelijk regelmatig posts op X waaruit heel duidelijk blijkt dat ze met grote regelmaat stilstaat bij de dood van haar echtgenoot Jan. Dat ze betekenis vindt in haar werk, soit, maar dat geldt niet alleen voor mensen die hun partners zijn verloren. Hetzelfde geldt voor mensen die een gelukkig huwelijk hebben. Ook die kunnen veel betekenis uit hun werk halen.
Vervolgens zegt Waling dat Caroline van der Plas "ook iemand is die ... weinig te verliezen meer heeft. Die ook heeft gedacht: 'Nou ja f---- it, we gaan lekker de politiek in. We staan ergens voor."
"De belangrijkste persoon in haar leven was haar man denk ik," ging Waling daarop verder, waarna hij tussen neus en lippen door toevoegde: "Nou ja, en haar twee zonen. Die steunen haar ook... Maar ze doet het allemaal een beetje voor hem heb ik het gevoel."
Wil jij dat het DDS-geluid blijft voorbestaan? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de censuur en aanvallen van Big Tech en Big Media te omzeilen!
Het moge duidelijk zijn: Caroline van der Plas is heel zielig. Dat is het gevoel dat we moeten hebben. Die arme vrouw. Ze heeft haar man verloren (dat is inderdaad dieptriest!), en nu is ze alleen maar succesvol omdat ze haar verdriet op die manier kan wegstoppen. Eigenlijk is het dus een drama, geen film van een vrouw die uit het niets kwam en met hard werken vanuit principes de top heeft bereikt.
Het is typisch voor de manier waarop wij in Nederland omgaan met succes - en met mensen die een impact hebben. En dat gebeurt dan ook nog eens bij een zogenaamd rechtse omroep. Je zou er bijna ... dramatisch van worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten