Ajax ontslaat falende coach en haalt lokale held Johnny Heitinga binnen

sportjan 27 2023, 10:30
Het nieuws dat Ajax Alfred Schreuder definitief heeft laten gaan als trainer is door de Ajax-getrouwen met een groot gevoel van opluchting ontvangen. Schreuder heeft niet de resultaten geboekt die van hem werden verwacht en is er niet in geslaagd het team weer op de rails te krijgen.
Algemeen directeur Edwin van der Sar zei: "Natuurlijk heb ik hem gezien. Hoe hij reageerde zullen we onder ons houden. Het is een harde klap voor hem. Maar ook voor ons. Ik denk dat we allemaal hogere verwachtingen hadden. En de ontwikkeling van bepaalde spelers stokte ook. Ik denk dat het uiteindelijk niet de juiste wedstrijd was."
Het is duidelijk dat Schreuder niet de juiste man voor de baan was, en Ajax heeft nu besloten Johnny Heitinga van Jong Ajax in te schakelen om het tijdelijk over te nemen totdat er een nieuwe vaste coach is. Heitinga is een zeer gewaardeerde jonge coach, en Ajax zal hopen dat hij het team weer op de rails kan krijgen en hen kan helpen hun doelen dit seizoen te bereiken.
De Ajax-getrouwen zullen hopen dat Heitinga wat stabiliteit kan brengen in een team dat in wanorde verkeert sinds Schreuder het overnam. Schreuder was niet in staat het team het aantrekkelijke voetbal te laten spelen dat de fans verwachten, en zijn gebrek aan resultaten was een grote teleurstelling.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is nu tijd voor Ajax om verder te gaan, en ze zullen hopen dat Heitinga het team weer in zijn oude glorie kan herstellen. Heitinga heeft een goede reputatie, en Ajax zal hopen dat hij het team het broodnodige succes kan brengen.
Het is een zware klus voor Heitinga, maar hij gaat de uitdaging aan en zal vastbesloten zijn zich te bewijzen en het team weer op de rails te krijgen. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij het doet, en de Ajax-fans zullen hopen dat hij echt het verschil kan maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten