shutterstock 2480574717

Dortmund wordt compleet overgenomen door Oranjefans: "grootste fanwalk ooit"

sportjul 10, 16:00
Vanavond speelt het Nederlands elftal de halve finale van het EK voetbal tegen Engeland in het Signal Iduna Park in Dortmund. De stad wordt overspoeld door massa's Oranjefans. Een van de hoogtepunten van de dag is de traditionele Oranjemars, die volgens de Duitse politie een record zal vestigen als de grootste fanwalk ooit.
Op de A12 richting de Duitse grens vormde zich al vroeg in de ochtend een lange file vanaf knooppunt Oud-Dijk tot aan de grens. Ook op de A74 en A67 was er sprake van aanzienlijke drukte. Veel auto's waren uitbundig versierd met Nederlandse vlaggetjes en andere oranje decoraties.
Met een reisafstand van slechts 80 kilometer is Dortmund dan ook een toegankelijke bestemming voor Nederlandse fans. Dit heeft gezorgd voor een massale toestroom van Oranjefans, waarbij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) schat dat ongeveer 75.000 Nederlanders naar de Duitse stad zijn afgereisd.
Volgens Britse media zijn er naar schatting 40.000 Engelse fans naar Dortmund gereisd, ondanks de hoge kosten voor reizen en accommodatie. Het Signal Iduna Park, dat plaats biedt aan ongeveer 66.000 toeschouwers, zal naar verwachting tot de nok toe gevuld zijn. Veel Engelse fans hebben echter geen toegangsticket en zullen de wedstrijd waarschijnlijk volgen vanuit een van de fanzones in de stad.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
De Duitse politie verwacht dat de Oranje-fanwalk een record zal vestigen. Daarom worden extra maatregelen genomen om de veiligheid en orde te handhaven, aangezien "de fanwalk wat extra tijd zal vergen omdat de fans niet altijd rechtdoor lopen."
De halve finale van vanavond markeert de eerste keer in twintig jaar dat het Nederlands elftal zo ver komt in het EK. Voor veel Nederlandse supporters is dit een bijzonder moment, vooral omdat de wedstrijd relatief dichtbij huis plaatsvindt. Bij winst zal Nederland voor het eerst sinds 1988 weer in de finale van het Europees Kampioenschap staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten