shutterstock 2471768575

Walgelijk! Anne Frank-monument in Amsterdam beklad met rode verf: "ongelooflijke schande!"

Binnenlandjul 10, 17:00
Het Anne Frank-monument op het Merwedeplein in Amsterdam-Zuid is afgelopen dinsdagmiddag beklad met rode verf. Op de sokkel van het beeld is het woord 'Gaza' gespoten. De calamiteitendienst van stadswerken en de politie hebben snel gehandeld om het monument schoon te maken. Hoewel er geen camera’s op en rondom het Merwedeplein hangen, onderzoekt de politie of er verdere stappen ondernomen kunnen worden om de daders te achterhalen.
Burgemeester Femke Halsema noemde de bekladding een ‘ongelooflijke schande’ en roept getuigen op zich te melden. BBB-leider Caroline van der Plas schrijft op X: “Walgelijk!”. Ook internationaal wordt het nieuws breed uitgemeten waarbij van links tot rechts iedereen er schande van spreekt.
Dit is niet de eerste keer dat het beeld doelwit is van vandalisme. In het verleden is de sokkel al eens kapotgemaakt en het beeld is eerder van zijn plek getrokken. Initiatiefnemer van het beeld, Gert-Jan Jimmink, pleit al langer voor extra beveiligingsmaatregelen zoals camera's en verlichting om het monument te beschermen. "Het beeld staat voor de 14.000 Joden uit deze wijk die vermoord zijn. Het gaat niet over een actuele situatie," aldus Jimmink. Hij vindt het ‘schandalig’ dat het beeld wederom beklad is en benadrukt dat er alternatieve manieren zijn om aandacht te vragen voor de Palestijnse zaak.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Het Anne Frank-monument werd in 2005 onthuld en staat op het Merwedeplein, waar Anne Frank met haar familie woonde tot ze in 1942 moest onderduiken. De bronzen Anne Frank, die met een koffer in de hand omkijkt naar haar huis op nummer 37, dient als herinnering aan Anne en haar familie, maar ook aan de duizenden Joodse buurtgenoten uit de Rivierenbuurt die de Holocaust niet overleefden.

Nog meer "antizionisme": het beeldje van Anne Frank op het Merwedeplein in Amsterdam, waar de Joodse dagboekschrijfster woonde tot het moment dat ze in 1942 onderdook, is beklad met rode verf en de tekst 'Gaza'. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Image
345
Reply
Het incident op het Merwedeplein staat niet op zichzelf. Pro-Palestijnse activisten hebben eerder meerdere plekken en gebouwen in Amsterdam met rode verf beklad, waaronder het Maagdenhuis en bedrijven die banden hebben met Israël. Zelfs monumenten ter herdenking van de Holocaust, zoals de Stolpersteine, zijn sinds de oorlog in Gaza doelwit geweest van vandalisme.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten