shutterstock 2482119327

Opmerkelijk! Real Madrid-ster Toni Kroos uit kritiek op Duitse immigratiebeleid: "dochter laten opgroeien in Spanje"

sportjul 10, 18:00
De Duitse voetballer Toni Kroos heeft in een recent interview kritiek geuit op het immigratiebeleid van zijn thuisland. De voormalige middenvelder van Real Madrid, die al tien jaar in Spanje woont, keerde deze zomer terug naar Duitsland om deel te nemen aan het EK 2024. Tijdens dit bezoek sprak hij openhartig over zijn zorgen omtrent de huidige staat van Duitsland en de impact van ongecontroleerde immigratie.
In een gesprek op de conservatief georiënteerde podcast 'Lanz & Precht' zei hij: "Ik geloof dat de controle over bepaalde kwesties simpelweg is weggegleden in de loop der jaren, en daar is een reden voor. In mijn ogen is de reden dat mensen hen hebben overweldigd." Hoewel hij de positieve houding van Duitsland tegenover migranten waardeert, benadrukte hij dat het gebrek aan beheersing problematisch is gebleken.
Volgens Kroos heeft de ongecontroleerde instroom van migranten zijn thuisland onherkenbaar veranderd. "Ik vind het geweldig dat Duitsland migranten met open armen heeft ontvangen, maar het was gewoon te ongecontroleerd," aldus Kroos.
Een van de belangrijkste redenen waarom Kroos in Spanje blijft wonen, is de veiligheid van zijn dochter. Hij verklaarde dat hij zich comfortabeler voelt met het idee dat zijn zevenjarige dochter opgroeit in Spanje. "Ik zou liever hebben dat mijn dochter in een Spaanse stad uitgaat dan in een Duitse, wanneer ze ouder wordt," zei hij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Kroos benadrukte dat hij Duitsland nog steeds een geweldig land vindt en blij is om daar te zijn, maar dat het niet meer hetzelfde land is als tien jaar geleden. Deze verandering is voor hem een belangrijke factor in zijn beslissing om in Spanje te blijven, ondanks zijn pensionering bij Real Madrid na een succesvolle carrière.
De kwestie van immigratie heeft de afgelopen jaren voor veel verdeeldheid gezorgd in de Duitse politiek. De beslissing van voormalig bondskanselier Angela Merkel in 2015 om een miljoen migranten toe te laten, leidde tot felle debatten en een toenemende steun voor de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten