Filmpje! René van der Gijp sloopt Matthijs de Ligt

Bij Vandaag Inside heeft René van der Gijp Matthijs de Ligt totaal gesloopt. Want, zei Van der Gijp, vroeger was De Ligt echt veel beter dan nu. Hij was kalm. Standvastig. Goed in duels. Maar nu is het op dit momenteel eigenlijk gewoon drie keer niks. Desondanks denkt tafelgast Dick Advocaat dat Oranje bij de laatste acht komt.

Het voetbal van Oranje was gisteren echt niet om aan te zien. Tot de eerste Nederlandse goal in de 84e minuut hadden 'onze jongens' zelfs niet één keer op het vijandelijke doel geschoten. Er waren iets van drie pogingen geweest, maar geen ervan tussen de palen zodat de keeper van Senegal daadwerkelijk iets moest doen. Het was een wanvertoning - ondanks die twee late goals.

De slechtste speler van Oranje was evenwel niet een aanvaller, maar Matthijs de Ligt. De man deed werkelijk alles fout.

René van der Gijp verbaasde zich daar na de wedstrijd over bij Vandaag Inside. De Ligt, zei Gijp, was bij Ajax in zijn jonge jaren echt een geweldige speler. Zo'n geweldige speler dat iedereen ervan uitging dat hij wel even "recordinternational" zou worden. "Die gaat er nooit meer uit," was de visie.

Nou, dat ligt nu wel even anders. De reden? Zoals Gijp uitlegde is De Ligt geobsedeerd met het aangaan van duels... en pleegt hij vervolgens ook nog eens de ene na de andere overtreding in die duels.

Vreemd. Want vroeger bij Ajax was hij juist rustig, loste hij alle kritische situaties kalm op, en was hij vooral ook een geweldenaar met de bal.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Toch was er nog iets van goed nieuws voor de Oranjefans. Want volgens Advocaat gaat Nederland sowieso wel door tot de laatste acht. Geen geringe prestatie gezien het feit dat Oranje echt wanstaltig speelt en eigenlijk gewoon een wanstaltig team is. Ze waren gisteren zo ontzettend slecht, zo futloos, zo energieloos, zo inspiratieloos... het was alsof je naar een derdeklasser keek. Want hoewel Louis van Gaal achteraf zei dat hij nooit het gevoel had dat Oranje zou verliezen had de gewone kijker dat wél. Met regelmaat zelfs. De hele wedstrijd door waren de beste kansen voor Senegal. Het was een godswonder dat Oranje's doelman zoveel (goede) pogingen tegenhield.

Het slechte nieuws aan de voorspelling van Advocaat? "Dan kom je Brazilië tegen," aldus de oude spelmeester. En ja, dat betekent natuurlijk vrijwel zeker einde oefening. Gijp grapte nog dat Oranje de kanaries best kan hebben, maar daar lachte iedereen terecht om.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties