shutterstock 2002984592

Hamilton, de eeuwige 'racismeroeper', bemoeit zich weer eens ongevraagd met Red Bull

sportsep 15 2023, 19:00
De Formule 1-wereld is weer eens het toneel van een verhitte discussie rondom vermeend racisme. Ditmaal is het Lewis Hamilton die zich mengt in een controverse die ontstond na uitspraken van Red Bull-topadviseur Helmut Marko over het verschil in mentaliteit tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Volgens velen een storm in een glas water, maar Hamilton ziet er, zoals gewoonlijk, weer een kans in om zich te profileren als de moraalridder van de F1.
Het begon allemaal met een interview waarin Helmut Marko een vergelijking trok tussen de levensfilosofieën van Max Verstappen, een Nederlander, en Sergio Perez, een Mexicaan. Volgens Marko is Verstappen meer geconcentreerd vanwege zijn "Nederlandse discipline en obsessieve houding", terwijl Perez een andere benadering zou hebben, ingegeven door zijn Mexicaanse achtergrond.

Crymilton

Deze uitspraken kwamen Marko op felle kritiek te staan van mensen die er racistische ondertonen in meenden te herkennen. En natuurlijk kon Lewis Hamilton, die zichzelf graag profileert als strijder tegen onrecht, niet achterblijven. Met de bijnaam 'Crymilton' lijkt Hamilton er een handje van te hebben om zich te mengen in zaken die hem niet direct aangaan, en ook nu weer vond hij het nodig om zijn ongezouten mening te geven.
"Het is totaal onacceptabel wat hij heeft gezegd," aldus een quasi-verontwaardigde Hamilton. "We zeggen dat er geen ruimte is voor discriminatie in onze sport, maar als mensen in topfuncties dit soort dingen gaan zeggen, helpt ons dat niet vooruit."
Maar was het werkelijk zo erg wat Marko zei? Veel mensen vinden van niet. Bovendien hebben Marko en Perez al snel na het incident met elkaar gesproken en is er publiekelijk gereageerd. Marko heeft zijn woorden teruggenomen, hoewel velen dat onterecht vinden omdat het allemaal zo ernstig niet was en hij nog een punt had ook... en Perez - het vermeende 'slachtoffer' (LOL) die iets van 10 miljoen euro per jaar verdient bij Red Bull - heeft laten weten dat de kwestie wat hem betreft is opgelost.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met racismegeroep van Deugers als Lewis Hamilton. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe zodat we de belacheljike politiekecorrectheid elke dag weer kunnen slopen - en zeurpieten als Hamilton al helemaal.

Faalhaas

Het lijkt erop dat Hamilton zich weer eens onnodig bemoeit met een situatie die al is opgelost. Zijn kritiek komt over als een poging om te 'deugen', en wellicht speelt ook mee dat Red Bull sinds 2021 het dominante team in de Formule 1 is, terwijl Hamiltons eigen team Mercedes steeds weer faalt. Het is te hopen dat de F1-wereld zich snel weer kan richten op waar het echt om gaat: de sport zelf, in plaats van de onophoudelijke stroom van controverses die er slechts afleiding van vormen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten