shutterstock 679007371

Het einde van een droom: Nyck de Vries verliest zijn stoeltje bij Alpha Tauri

sportjul 11 2023, 15:14
Slecht nieuws voor de Nederlandse Formule 1-coureur Nyck de Vries. De man uit Friesland (Sneek) is zijn stoeltje bij Alpha Tauri, het zusterteam van Red Bull, kwijt. Hij wordt per direct vervangen door Daniel Ricciardo. De Australiër is dus terug op the grid.
Toen De Vries dit jaar begon bij Alpha Tauri waren de verwachtingen hooggespannen. Helmut Marko, samen met Christian Horner topman bij het raceteam van Red Bull, dacht dat De Vries zelfs de leider kon zijn bij AT.
Dat viel tegen. Hij wist dit seizoen in tien races geen enkel punt te behalen. Sterker nog, in de kwalificatie én in de races was hij ook nog eens steevast langzamer dan teamgenoot Yuki Tsunoka.
En ja, dan is de Formule 1 een keiharde sport. Hij kreeg een maand geleden een ultimatum. Hij moest gaan presteren. Deed De Vries dat niet, dan zou hij zijn stoeltje gaan verliezen.
Dat is nu dus gebeurd. Allard Kalf laat vandaag weten op Twitter - en andere media bevestigden dat naderhand - dat De Vries per direct ontslagen is. Zijn Formule 1-avontuur eindigt dus. Vandaag. Over een week is de Grand Prix van Hongarije en dan is hij er niet meer bij.
Wie dan wel in het tweede stoeltje zit? Volgens internationale media zal dat Daniel Ricciardo zijn. De populaire Australiër werd ontslagen bij McLaren aan het einde van vorig jaar na twee tegenvallende jaren daar. Maar hij is natuurlijk opgegroeid bij Red Bull. Met dat team heeft hij 8 Grand Prix gewonnen.
Na zijn ontslag nam Red Bull hem in dienst voor PR-doeleinden. Hij praat met reclame-mensen, bedrijven, fans, en is altijd bij persmomenten. Dat is niet zo gek, want hij is immens populair.
Maar fans hoopten dat hij ook nog een comeback zou maken. De laatste tijd gingen er stemmen op dat hij Sergio Perez zou moeten vervangen bij Red Bull, dit omdat de Mexicaan er de laatste vier/vijf races weinig van bakt.
Dat had gekund. Maar het is dus niet Perez die zijn stoeltje verliest aan Ricciardo, maar De Vries.
En dat is opvallend. Want vorig jaar zei Ricciardo heel vaak dat hij niet bij een achterhoede team aan de gang wilde gaan. Hij wilde alleen bij een team rijden dat meedoet voor de overwinningen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit betekent natuurlijk dat de kans aanwezig is dat hem verteld is dat hij mogelijk kan doorstomen naar het echte Red Bull-team als hij a) goed presteert en b) Perez blijft tegenvallen. Zo niet dit seizoen al ergens, dan volgend seizoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten