promes1

OM eist 9 jaar cel voor Quincy Promes wegens betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel

sportjan 25, 9:00
Quincy Promes kan, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, binnenkort gaan genieten van een welverdiende negenjarige vakantie in de gevangenis. Het OM heeft woensdag in Amsterdam de eis uitgesproken in verband met Promes' betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen.
De 32-jarige Promes speelt momenteel voor Spartak Moskou. Het OM probeerde tevergeefs hem naar Nederland te halen, waardoor Promes niet kon uitleggen waarom een zogenaamd "succesvolle" voetballer zich zo diep in de criminaliteit heeft laten wegzakken. Promes, die blijkbaar meer talent heeft voor het smokkelen van drugs dan voor het trappen van een bal, onderhield volgens het OM nauwe banden met grote drugshandelaren.
Het OM eiste een schamele acht jaar voor medeverdachte Marylio V. (32) uit Purmerend, een (ver) familielid van Promes. V. zit sinds april vorig jaar achter de tralies. Beide heren speelden naar verluidt een "cruciale, aansturende en coördinerende rol" bij de smokkel. Promes zou zelfs flink hebben geïnvesteerd, waardoor hij "een tree hoger" op de criminele ladder stond dan V. Het blijft bijzonder dat dit soort figuren maar enkele jaren achter de tralies verdwijnen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De smokkeloperatie vond plaats in januari 2020, waarbij een containerschip via de Westerschelde de haven van Antwerpen bereikte. De smokkelaars haalden een partij van 650 kilo coke van boord en vervoerden deze naar een loods in de buurt. De douane onderschepte een andere partij van ruim 712 kilo op hetzelfde schip, verstopt in zakken zeezout uit Brazilië. Het 'bewijs' tegen de twee verdachten bestaat voornamelijk uit een aanzienlijke hoeveelheid onderschepte crypto berichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten