shutterstock 2250257191

Opa Fernando Alonso maakt comeback in stijl met eerste podiumplaats in tijden

sportmrt 05 2023, 19:20
Max Verstappen heeft de toon gezet voor een geweldig seizoen in de Formule 1 met zijn dominante overwinning in de eerste race van het jaar. De Nederlander startte vanaf de pole position en liet de concurrentie zien hoe het moet, door vrijwel de hele race aan kop te rijden en uiteindelijk als eerste over de finishlijn te komen.
Met zijn zege in Bahrain heeft Verstappen niet alleen een belangrijke overwinning behaald voor zichzelf en zijn team, Red Bull Racing, maar heeft hij ook een duidelijk signaal afgegeven aan de concurrentie. Het belooft een seizoen vol mooie races en competitie te worden. De andere teams zullen er een enorme kluif aan hebben om dichterbij te komen, zeker als je in gedachten houdt dat Red Bull één van de teams is die normaal het sterkste verbetert in de loop van het seizoen.
Niet alleen Verstappen was indrukwekkend tijdens de race, maar ook zijn teamgenoot Sergio Perez reed een sterke race. Perez werd namelijk tweede. Vorig jaar wilde het team dat ook steeds doen - een 1-2-tje - maar dat lukte volgens de teambazen niet vaak genoeg. Het resultaat van vandaag belooft veel goeds voor Red Bull Racing, aangezien ze nu twee coureurs hebben die in staat zijn om vooraan mee te strijden.
Hoewel Ferrari in het begin van de race nog goed meekwam, bleek al snel dat ze niet opgewassen waren tegen het tempo van de Red Bull-coureurs. Ook Mercedes, het team waar Lewis Hamilton voor rijdt, leek het tempo niet helemaal bij te kunnen benen. Uiteindelijk werd duidelijk dat Mercedes de strijd moet aangaan ver achter Red Bull, met Ferrari en... een ander team.
Dat team is Aston Martin, met Fernando Alonso en Lance Stroll als coureurs. Ze hadden een wat mindere start, maar wisten zich gedurende de race te herpakken en een goede prestatie neer te zetten. Alonso wist zelfs als derde te eindigen, waarmee hij zijn eerste podiumplaats in toch een flink aantal jaar behaalde. En dat 22 jaar nadat hij zijn debuut maakte als Formule 1-coureur!
Ook voor de fans was het een geweldige race om naar te kijken. Niet zozeer vanwege het dominante optreden van Verstappen (fantastisch voor ons Nederlandse fans, maar mogelijk wat minder fijn voor de rest), maar vooral vanwege het spannende gevecht achter hem tussen de verschillende teams: Ferrari, Aston Martin en Mercedes. Het belooft veel goeds voor het verdere verloop van het seizoen, waarin we ongetwijfeld nog veel meer spektakel zullen zien. Wel moet daarbij opgemerkt worden dat Hamilton niet al te positief was.
"We zijn op dit moment het op drie na snelste team in de pit," zei Hamilton namelijk na de erace. "Vorig jaar waren we nog de nummer drie. Nu de nummer vier. We zullen hard moeten werken om vooruitgang te boeken."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Overigens deed Nyck de Vries (de Nederlander die dit jaar voor het eerst voor AlphaTauri rijdt) het ook heel aardig. Hij werd 15e, wat niet al te indrukwekkend was, maar hij had een degelijke race, zonder fouten... en zijn team heeft bijzonder veel geleerd van deze Grand Prix. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat De Vries zich flink gaat verbeteren in de loop van het seizoen en straks gewoon keihard Rookie of the Year wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten